logo
RNTV Live

Ştafeta Veteranilor Invictus România ajunge astăzi la Comarnic

Capture
Mihai Constantinescu

Ştafeta Veteranilor Invictus România ajunge astăzi la Comarnic

Asăti, în jurul orelor 14.30, Ștafeta Veteranilor Invictus România va poposi la Comarnic, la Monumentul Eroilor din fața gării.

Ștafeta Veteranilor este organizată în contextul sărbătoririi, la 25 octombrie, a Zilei Armatei României.

Activitatea se desfășoară în perioada 17-25 octombrie 2019 și presupune purtarea unei ștafete, reprezentată de către drapelul tricolor, pe itinerariul București-Carei.

Alergătorii însoțiți de bicicliști vor pleca din București pe 17 octombrie și vor ajunge pe 25 octombrie la Carei, ultimul teritoriu eliberat de armata română în Al Doilea Război Mondial. Participanții la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului, pentru a-și arăta respectul față de eroismul și jertfa acestora.

A VI-a ediție

În 2014, la debutul său, evenimentul a fost creat cu scopul de a atrage atenția societății civile asupra respectului care li se cuvine veteranilor Armatei României și, totodată, pentru a strânge fonduri pentru a-i trimite pe militarii români răniți în teatrele de operații la Jocurile Invictus.

În prezent, Ștafeta Veteranilor, aflată la a VI-a ediție, a devenit o tradiție și reamintește, în fiecare an în preajma Zilei Armatei României, despre spiritul Invictus, acela care ar trebui să ne reunească pe toți în jurul veteranilor, acela care ne învață că oricât ar fi de greu trebuie să te ridici și să lupți în continuare pentru țara ta. Momentul de maximă intensitate emoțională va avea loc vineri, 25 octombrie, la Monumentul ostașului român din Carei, când ștafeta își va îndeplini misiunea și va prezenta onorul, într-un mod simbolic, tuturor celor care s-au jertfit pentru România.

Traseul din acest an pornește la ora 09.00 de la Mormântul Ostașului Necunoscut, București (Parcul Carol I), în data de 17.10.2019 și însumează peste 650 de kilometri, iar participanții sunt civili și militari deopotrivă, sportivi de performanță sau amatori și chiar militari răniți participanți la Jocurile Invictus.

Aseară au ajuns la Ploieşti

 

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiesti-un-barbat-este-banuit-ca-si-ar-fi-violat-fiicele-vitrege-copilele-supuse-la-chinuri-groaznice/?fbclid=IwAR3QqAoxYRKryegF4dSAr3RsMmzox1eBGmf7_7zQuqazeiA7ribm0pjd-Jw

comunicat de presă

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor