logo
RNTV Live

Sute de kilograme de îngrășaminte chimice depozitate în mod neprotejat de firme din Prahova

ingrasaminte chimice sursă foto News.ro
Erika Stoica

Sute de kilograme de îngrășaminte chimice depozitate în mod neprotejat de firme din Prahova

Acesta este rezutatul controalelor efectuate ieri de către polițiști din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase. Aceștia au organizat și desfășurat o acțiune pe linia verificării legalității desfășurării operațiunilor cu produse de protecție a plantelor, efectuând 5 controale la societăți comerciale și asociații agricole de pe raza județului Prahova.

Cu ocazia controlului efectuat în cadrul unei societăți agricole din comuna Fulga, polițiștii au constatat faptul că administratorul acesteia ar fi depozitat în curtea societății, în spatii neprotejate, 100 de saci de îngrășământ chimic, a câte 600 de kilograme fiecăre.

Cu ocazia unui alt control efectuat la o societate agricolă din comuna Ciorani, au fost identificați alți 22 de astfel de saci, cu îngrășământ tip uree.

În cadrul activităților de verificare, tot în comuna Fulga, a mai fost identificată o societate agricolă, unde au fost găsiți alți 50 de saci conținând azotat de amoniu.

Întrucât în toate cele 3 cauzele polițiștii au constat faptul că nu au fost luate măsurile obligatorii de supraveghere și asigurare a depozitelor de substanțe periculoase, precum și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecție a plantelor numai în locuri protejate, au fost întocmite dosare penale pentru încălcarea prevederilor articolului 98 din OUG 195/2005.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor