logo
RNTV Live

Surse: Poliţiştii care l-au verificat pe Horia Georgescu, anchetaţi intern

afis 3
rnews

Săptămâna trecută, Horia Georgescu, patronul unei firme care confecționează bannere, a anunțat pe Facebook că va realiza afișe pentru protestatari gratuit, pentru a le veni în sprijin. Poliția Economică a venit vineri, 3 februarie, în control la firma acestuia, 20 de ore mai târziu de la publicarea anunțului, după cum ne-a povestit patronul societății. Polițiștii au declarat că verificarea a fost făcută în urma unei sesizări privind nerespectarea programului de muncă, dar cu toate acestea bărbatul a povestit că oamenii legii s-au arătat mult mai interesați de bannerele oferite gratuit protestatarilor, decât de motivul invocat pentru control.

De altfel, pe lângă rapiditatea cu care au demarate cercetările, fapt care a ridicat multe semne de întrebare, în procesul verbal întocmit de polițiști aceștia au și notat datele a opt protestatari care au solicitat banner gratuit de la firma ploieșteanului.

Subiectul a stârnit multe reacții din partea opiniei publice care a pus sub semnul întrebării „excesul de zel” avut de polițiști în timpul controlului, iar Marius Fenichiu a adresat o scrisoare deschisă comandantului Poliției Prahova, Eduard Mirițescu, prin care îi solicita acestuia să verifice dacă polițiștii care au dispus controlul și l-au efectuat propriu-zis au respectat cadrul legal.

Se pare că acest lucru s-a și întâmplat, iar la ora actuală, potrivit unor surse din Poliția Prahova, cei doi polițiști care au mers în control la firma de bannere sunt cercetați de Biroul Control Intern.

preluare incomod.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor