logo
RNTV Live

Putin compară invazia Ucrainei cu victoria împotriva Germaniei naziste

FMSIILYXIAoQsGT-e1646067617470-640×400
Ștefan Petre

Într-un discurs care marchează 80 de ani de la Bătălia de la Stalingrad (considerată cea mai sângeroasă și mai mare din istoria omenirii), președintele rus Vladimir Putin a comparat lupta împotriva Ucrainei și aliaților săi occidentali cu victoria Rusiei împotriva Germaniei naziste în al Doilea Război Mondial.

Putin este convins că Rusia va câștiga războiul pornit la începutul anului trecut și îl aseamănă luptelor de acum 80 de ani cu naziștii germani – la Stalingrad, rușii au respins în defensivă nemții veniți să preia controlul orașului.

El a subliniat faptul că „Rusia se confruntă din nou cu Germania”, criticând astfel promisiunea Berlinului de a livra tancuri Leopard 2 pentru a sprijini Ucraina pe câmpul de luptă.

Experții au declarat că o parte din motivul pentru care Berlinul a ezitat inițial să furnizeze tancuri Ucrainei a fost perspectiva ca tancurile germane să se lupte din nou cu soldații ruși pe câmpul de luptă și ideea că acest lucru ar putea fi folosit ca propagandă în Rusia, scrie ProTV.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor