Surprize-surprize: Slovenia, campioană europeană la baschet!

FIBA EuroBasket 2017
cautam-reporteri-republikanews

Surprize-surprize: Slovenia, campioană europeană la baschet!

Slovenia a produs cea mai mare surpriză din istoria sportului modern: a cucerit titlul european la baschet masculin!

Țara cu circa două milioane de locuitori a câştigat, în premieră, la Istanbul, titlul european la baschet! Slovenia a învins în finala competiţiei reprezentativa Serbiei, cu scorul de 93-85 (56-47).

Principalii marcatori ai finalei au fost Dragic 35 puncte și Prepelici 21, pentru Slovenia, respectiv Bogdanovici 22 şi Macvan 18 puncte, pentru Serbia.

Statistica competiției Eurobasket2017

Slovenia a câştigat pentru prima dată în istoria sa titlul european. În timp ce Serbia şi-a trecut în cont a doua medalie de argint, după cea din 2009. Slovenia a încheiat Eurobasket2017 neînvinsă, o altă premieră fiind aceea că finala de la Istanbul a fost prima din istoria competiţiei între două naţiuni ex-iugoslave.

În finala mică, Spania s-a impus în faţa Rusiei, cu scorul de 93-85 (45-28). Meciul a fost şi ultimul pentru căpitanul ibericilor, Juan Carlos Navarro. Spania câştigase titlul european în 2015.

Baschetbalistul sloven Goran Dragic a fost desemnat MVP-ul Eurobasket2017, competiţie câştigată, în premieră, chiar de naţionala ţării sale. Pentru Dragic a fost ultimul meci la reprezentativa Sloveniei.

Premiu special

Înaintea ceremoniei de decernare a medaliilor de aur şi argint, la Eurobasket2017, s-a oferit un premiu special. Goran Dragici (Slovenia şi Miami Heat) a fost desemnat MVP-ul turneului final, el făcând parte şi din ”The Best 5”, alături de Alexey Shved (Rusia), Luka Doncic (Slovenia), Bogdan Bogdanovici (Serbia) şi Pau Gasol (Spania).

lafesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here