logo
RNTV Live

Surprize-surprize: Slovenia, campioană europeană la baschet!

FIBA EuroBasket 2017
Cristian Anghelescu

Surprize-surprize: Slovenia, campioană europeană la baschet!

Slovenia a produs cea mai mare surpriză din istoria sportului modern: a cucerit titlul european la baschet masculin!

Țara cu circa două milioane de locuitori a câştigat, în premieră, la Istanbul, titlul european la baschet! Slovenia a învins în finala competiţiei reprezentativa Serbiei, cu scorul de 93-85 (56-47).

Principalii marcatori ai finalei au fost Dragic 35 puncte și Prepelici 21, pentru Slovenia, respectiv Bogdanovici 22 şi Macvan 18 puncte, pentru Serbia.

Statistica competiției Eurobasket2017

Slovenia a câştigat pentru prima dată în istoria sa titlul european. În timp ce Serbia şi-a trecut în cont a doua medalie de argint, după cea din 2009. Slovenia a încheiat Eurobasket2017 neînvinsă, o altă premieră fiind aceea că finala de la Istanbul a fost prima din istoria competiţiei între două naţiuni ex-iugoslave.

În finala mică, Spania s-a impus în faţa Rusiei, cu scorul de 93-85 (45-28). Meciul a fost şi ultimul pentru căpitanul ibericilor, Juan Carlos Navarro. Spania câştigase titlul european în 2015.

Baschetbalistul sloven Goran Dragic a fost desemnat MVP-ul Eurobasket2017, competiţie câştigată, în premieră, chiar de naţionala ţării sale. Pentru Dragic a fost ultimul meci la reprezentativa Sloveniei.

Premiu special

Înaintea ceremoniei de decernare a medaliilor de aur şi argint, la Eurobasket2017, s-a oferit un premiu special. Goran Dragici (Slovenia şi Miami Heat) a fost desemnat MVP-ul turneului final, el făcând parte şi din ”The Best 5”, alături de Alexey Shved (Rusia), Luka Doncic (Slovenia), Bogdan Bogdanovici (Serbia) şi Pau Gasol (Spania).

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor