logo
RNTV Live

Steagul s-a frânt sub greutatea Petrolului

main brasov - petrolul
Cristian Anghelescu

Steagul s-a frânt sub greutatea Petrolului

 

Meciul de după-amiază contând pentru Cupa “Nicolae Pescaru” a opus echipei gazdă pe Petrolul Ploiești.

Echipa “lupilor” a dominat partida de la un capăt la celălalt iar scorul final arată chiar puțin din cele văzute.

Meciul propriu-zis

După o jumătate de oră de joc și câteva ocazii mari de a înscrie, CL. TUDOR a deschis scorul. Era minutul 34 și Nițescu, plecat în flancul stâng, a fost faultat în careu de Răducanu, arbitrul indicând penalti.

“Căpitanul” a șutat plasat și… ce a fost mai greu trecuse: 0-1! După trei minute, același Claudiu Tudor a centrat exact pe capul lui ANTOCHE iar fundașul central nu a ratat ținta: 0-2!

După alte trei minute, în formă maximă, “căpitanul” a șutat excepțional, de la peste 30 de metri, dar balonul a izbit butul stâng!

După pauză, în minutul 49, D. Gheorghe a centrat ideal pentru VINTILĂ iar vârful Petrolului nu a iertat: 0-3!

În minutul 63, la capătul unei faze colective, PĂUN a reușit să înscrie după două fente de efect: 0-4!

Cu un sfert de ceas înainte de final, la capătul unei acțiuni personale, N. POPESCU a pătruns frontal și l-a executat pe portarul gazdelor: 0-5!

Urmează, mâine de dimineață, finala cu Oțelul Galați. Un meci care, potrivit celor văzute azi în cele două meciuri, are o singură favorită: Petrolul!

Casetă 

ACS Steagul Roșu Brașov – FC Petrolul Ploiești 0-5 (0-2)

Stadion: “Metrom” Brașov. Spectatori: circa 100. Marcatori: Cl. Tudor (34, penalti), Antoche (37), Vintilă (49), Păun (63), N. Popescu (75)

ACS Steagul Roșu: Murariu (cpt) – Răducan, Stoica, Cârstian, Lascu – Toma, Vasiliu, Ivan, Cîrstea, Popa – Gall. Antrenor: Florin Nistorovschi. Au mai evoluat: Pakucs, Tomi, Gruea, Fogorosi, Ciuculan.

FC Petrolul (prima repriză): Marinică – Vagner, Antoche, Puchea, Velisar – Chindriș – Lambru, Ciocâlteu, Cl. Tudor (cpt), Nițescu – Arnăutu (30 Vintilă). Antrenor: Octavian Grigore.

FC Petrolul (repriza secundă): Bolboașă – Olaru, Chiriță (cpt), Frâncu, Țicu – R. Catană – N. Popescu, Ghe. Dumitru, Păun, D. Gheorghe – Vintilă (60 Stănescu).

Meciul a fost urmărit și de delegația Progresului Spartac București, echipă pe care “lupii” o vor întâlni mâine de la ora 18:00 la Strejnic. Aflați la final de cantonament, tot în zona Brașovului, alb-albaștrii Progresului au comentat îndelung fazele de gol ale ploieștenilor. Și, finalmente, au concluzionat că mâine vor avea un meci greu…

Jocul de dimineață

La meciul de debut al turneului “Nicolae Pescaru”, Steaua – Oțelul, organizatorii l-au invitat în fața puținilor spectatori pe Nicolae Pescaru. Component al echipei României la CM de fotbal din Mexic, 1970, acesta a pășit sfios pe câmpul de joc.

Acesta a fost felicitat de Neluțu Mandoca, un alt mare fotbalist al “Steagului”, și Edi Gherghe, vicepreședintele trupei organizatoare. Un buchet imens de trandafiri roșii și galbeni și onoarea de a da lovitura de începere l-au emoționat. Apoi, în aplauzele asistenței, a luat loc în tribuna oficială, chiar lângă antrenorul Marius Lăcătuș, și a aplaudat jocul câștigat, finalmente, de echipa gălățeană.

Prima finalistă este Oțelul Galați

SC Oțelul Galați a reușit calificarea în finala primei ediții a patrulaterului „Nicolae Pescaru” ce se dispută la Brașov. Marinarii de apă dulce au trecut de Steaua București, scor 2-2 (2-0), 4-2 după executarea loviturilor de departajare.

Potrivit protocolului turneului, în cazul rezultatelor egale se trece direct la executarea penaltiurilor.

Fiind adversara Petrolului în finala programată mâine, interesează mai mult amănunte din tabăra “oțelarilor”.

Aceștia au marcat, în timpul regulamentar, prin Bahnașu (9) și Al. Vasile (35). Iar la loviturile de la 11 metri s-au impus prin realizările lui Bârlădeanu, Ciurea, I. Codreanu și Silvestre.

Antrenorul SC Oțelul Galați, Damian Băncilă, a utilizat în partida cu Steaua următorii jucători:

Repriza 1: Vădeanu – Agache, Maftei, Ilie (cpt), Sebastian – Al. Vasile, Chebac, Crihană – Stoian, Muscă, Bahnaşu.

Repriza 2: Vlasie (cpt) – Chiriac, Oprea, Țăranu, Ciurea – I. Codreanu, Istrate – Bârlădeanu, Cârlig, Perju – Pavel (Silvestre)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor