logo
RNTV Live

Steagul roșu pe litoral ignorat de turiști

litoral
Theo Tănăsescu

Dovadă a neglijenței turiștilor, în urma ancorării steagului roșu, un tânăr de doar 23 de ani a ajuns să fie resuscitat de un achipaj SMURD.Turiștii însă nu țin cont de avertizări și intră în apă, a declarat Vasile Borteș, șeful salvamarilor.

„Turiștii au venit la mare să se distreze, să se relaxeze. Nu mai țin cont de steagul roșu, nici de avertizări”, a spus acesta.

El a precizat că un tânăr de 23 de ani din Iași s-a aruncat în apă împreună cu un prieten, deși nu știa să înoate prea bine, iar curenții erau curenți foarte puternici. „Colegul lui a reușit să ajungă la mal. A fost recuperat și el, a venit și Smurdul. Se pare că e o mică șansă să supraviețuiască”, a spus Vasile Borteș.

Acesta a precizat că, având în vedere prognoza meteo, steagul roșu va fi arborat pe litoral probabil pentru următoarele zece zile, însă turiștii nu țin cont de avertizări.

„Nu cred că vreți să auziți ce cuvinte ne aruncă. Ce să mai dai sfaturi când de ani de zile batem monedă?”, a menționat șeful salvamarilor.

Acest a mai spus că unii dintre turiști nu își iau medicamentele pe care le au prescrise, nu se hidratează, leșină pe plajă.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Steag roșu pe litoral, din cauza pericolului de înec / Un tânăr de 23 de ani este resuscitat / Șeful salvamarilor: Turiștii nu țin cont de avertizări. Nu vreți să auziți ce cuvinte ne aruncă (g4media.ro)

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor