logo
RNTV Live

Cartierele din Ploieşti, dotate cu ansambluri pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Au fost achiziţionate de CJ Prahova

colectarea selectivă
Mihai Constantinescu

Colectarea selectivă a deșeurilor, posibilă şi în Ploieşti

Cartierele din Ploieşti vor fi dotate cu amsambluri pentru colectarea selectivă a deșeurilor

Pentru realizatea acestui lucru, CJ Prahova a achiziționat 100 de ansambluri modulare. Valoarea lor este de 1 milion de lei.

Investiţia este finanțată din Fondul IID (înlocuire, întreținere, dezvoltare) al Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor Prahova.

Ansamblurile modulare vor fi folosite pentru a proteja containerele de depozitare a deșeurilor selectate provenite de la populație, astfel încât să nu mai fie posibilă vandalizarea acestora.

Aceste recipiente moderne pentru depunerea deșeurilor reciclabile, pe fracții, sunt foarte importante, deoarece utilizarea corectă a acestora va reduce cantitatea de gunoi depusă la depozitul ecologic. Un ansamblu modular are trei compartimente: hârtie, plastic/metal și sticlă.

Modulele vor fi amplasate în toate cartierele din Municipiul Ploiesti în următoarele 30 de zile.

Colectare selectivă

 Deși colectarea selectivă a deșeurilor este deja o obligație legală la nivelul Statelor Membre, sunt necesare îmbunătățiri pentru a contribui la creșterea vitezei de tranziție către o economie circulară. Orașele care se află în topul clasamentului referitor la colectarea selectivă sunt Ljubljana, Tallinn și Helsinki, cu rate de colectare de 55.4%, 47.2% și respectiv 38.6% din totalitatea deșeurilor municipale generate.

 La acest capitol, ţara noastră e codaşă. Rata de colectare selectivă este extrem de mică , de aproximativ 2.9% din totalitatea deșeurilor municipale, potrivit datelor de anu trecut.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/primul-caz-de-covid-19-la-o-scoala-din-ploiesti/?fbclid=IwAR0AUZ0Ro1iDucDOgiAeKIqi7wVRRiZw-YkUBRK50rI7yD4TTbnGaTPtlIw

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/atentie-locatiile-a-trei-sectii-de-votare-din-ploiesti-s-au-modificat/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/calcat-de-tren/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor