logo
RNTV Live

Statele Unite susțin participarea rușilor la Jocurile Olimpice!

rusia-cio
Ștefan Petre

Karine Jean-Pierre, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a transmis că SUA sunt de acord cu participarea rușilor și a bielorușilor la Jocurile Olimpice de la Paris (2024), dar sub steag neutru – se opun afișării drapelelor.

Dacă sportivii sunt invitaţi la un eveniment sportiv internaţional precum Jocurile Olimpice, „trebuie să fie absolut clar că ei nu reprezintă Rusia sau Belarus”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american, Karine Jean-Pierre. „De asemenea, trebuie interzisă utilizarea steagurilor, emblemelor sau imnurilor ruseşti şi belaruse. Statele Unite au susţinut suspendarea organismelor sportive din Rusia şi Belarus din federaţiile sportive internaţionale”, a amintit ea.

Astfel, americanii intră în dezbaterea referitoare la participarea celor două state aliate în crimele de război împotriva Ucrainei la cea mai mare competiție sportivă a lumii. Dacă Ucraina (evident), Polonia și țările baltice doresc pur și simplu excluderea sub orice formă a acestora, bineînțeles că Rusia consideră că sportivii săi nu ar trebui să întâmpine restricții de niciun fel.

Comitetul Olimpic Internaţional a propus recent un program pentru organizarea revenirii sportivilor interzişi, în competiţie, sub pavilion neutru, cu condiţia ca aceştia „să nu sprijine activ războiul din Ucraina”, scrie OrangeSport.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor