logo
RNTV Live

A treia victorie consecutivă!

4c54aadb-aed7-4983-93f0-527b6e4d13cf
Cristian Anghelescu

Aseară, Tricolorul LMV Ploiești a evoluat în cadrul etapei a XV-a din Faza I a Diviziei A1 la volei masculin, etapa a IV-a din retur, primind vizita echipei Știința Explorări Baia Mare, în Sala „Olimpia”. Echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu urmărea a treia victorie consecutivă din 2017, după succesele înregistrate la Bacău, cu Știința, și pe teren propriu, cu VCM LPS Piatra Neamț, ambele în minimum de seturi. Iar, în cele din urmă, Tricolorul LMV a obținut victoria, dar nu fără emoții.

Primul set a fost echilibrat, ambele echipe aflându-se la conducere. Știința Explorări s-a distanțat prima la mai mult de punct, scor 5:3, dar Grigoraș a egalat imediat, pentru ca Tricolorul LMV să completeze, apoi, o serie de trei puncte la rând, ducând scorul la 6:5.

Echipa vizitatoare a reușit să revină în frunte, scor 8:7, dar ploieștenii au răspuns, iar de la 12:11 pentru oaspeți, după ce a intrat Voinea (în locul lui Centelles), Tricolorul LMV s-a desprins, în urma a cinci puncte consecutive, cu un serviciu foarte bun al lui Milivojevic. Știința Explorări s-a apropiat treptat, mai întâi la două lungimi, scor 20:18, iar apoi chiar a egalat la 23, după trei puncte la rând. A fost momentul în care Centelles a revenit pe teren, contribuind la următoarele două puncte adjudecate de Tricolorul LMV, care a închis setul inaugural la 25:23.

Setul secund a fost la discreția elevilor antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu. Grigoraș, Riabukha și Carrasco au ajutat la desprinderea echipei gazdă la 8:4. Milivojevic, Zhylinskyi și Grigoraș (care s-a descurcat bine și la blocaj) au majorat ecartul la 16:10.

Diferența a crescut chiar la nouă puncte, scor 23:14, la ploieșteni făcându-și debutul și bulgarul Pavel Dushkov, singurul nou-venit în lot care nu intrase pe teren în meciurile oficiale până acum. Echipa antrenată de Marius Botea a mai redus din handicap, însă Milivojevic și Zhylinskyi au încheiat socotelile, scor 25:17, centrul ucrainean punând punct setului cu un blocaj excelent.

Actul al treilea a început în aceeași manieră precum setul precedent, Milivojevic și Grigoraș punctând decisiv pentru Tricolorul LMV, care s-a distanțat la 5:1, respectiv 8:4. După timeoutul tehnic, ceva s-a schimbat în maniera de joc, oaspeții având intervenții mai inspirate la fileu, egalând situația de pe tabelă, după patru puncte la rând. Ba, mai mult, au preluat conducerea, în urma unui parțial de 7:1, scor 11:9. Milivojevic și Zhylinskyi (cu un nou blocaj) au egalat la 11, dar Știința Explorări a replicat, distanțându-se la 15:12.

Centelles a intrat în locul lui Voinea, care începuse setul, iar extrema din Cuba a egalat, ulterior, la 15. Nu a fost, însă, suficient, echipa din Baia Mare desprinzându-se din nou, după patru puncte consecutive, în care a blocat toate încercările ofensive ale ploieștenilor.

La Tricolorul LMV a intrat și Cosmin Ghimeș, iar punctele reușite de Grigoraș au menținut gazdele în joc, până la 19:22. Însă, oaspeții au închis setul, după trei puncte consecutive, scor 25:19.

În setul al patrulea, Știința Explorări a avut inițiativa, conducând din start cu 3:1. Tricolorul LMV a egalat la 4, însă s-a lovit, din nou, de blocajul bun al ardelenilor, care s-au desprins la 7:4. Ecartul oaspeților s-a mărit chiar la patru puncte, scor 10:6, respectiv 13:9. Tricolorul LMV a înjumătățit, pe moment, avantajul adversarilor, însă, echipa din Baia Mare a intrat la al doilea timeout tehnic cu un ecart de patru puncte, scor 16:12.

După timeout, la Tricolorul LMV au intrat Ghimeș și Rutecki, iar, ușor-ușor, gazdele au revenit în joc, pe serviciul lui Rutecki, Milivojevic și Zhylinskyi aducând echipa ploieșteană la un singur punct în urmă, scor 17:18. Apoi, cu Zhylinskyi la serviciu, Tricolorul LMV a ajuns la conducere, pentru prima dată în acest set, scor 21:20, după un efort colectiv deosebit, în frunte cu Skundric.

Oaspeții au revenit la conducere, după două puncte la rând, dar Rutecki și Milivojevic au adus Tricolorul LMV la două mingi de meci, scor 24:22. Știința Explorări a salvat o minge de meci a ploieștenilor, însă Milivojevic a pus punct partidei, închizând setul la 25:23.

Astfel, Tricolorul LMV și-a menținut parcursul perfect la început de an, bifând a treia victorie cu eficiență maximă din trei meciuri disputate, ajungând la 33 de puncte. Se menține, așadar, pe locul al patrulea în clasament, având cu un singur punct mai puțin față de a treia clasată din acest moment, Volei Municipal Zalău, care, însă, are de jucat la Steaua București, în ultimul meci al etapei, mâine seară.

Pentru Tricolorul LMV Ploiești, în schimb, urmează o serie de foc, cu principalele contracandidate la podium, iar trei dintre cele patru partide se vor disputa în deplasare, având programate meciuri, pe rând, cu echipele Volei Municipal Zalău (5 februarie, deplasare), Steaua București (11 februarie, acasă), SCM U Craiova (18 februarie, deplasare), Arcada Galați (25 februarie, deplasare).

Casetă

Tricolorul LMV Ploiești – Știința Explorări Baia Mare 3:1 (25:23, 25:17, 19:25, 25:23)

Sala Sporturilor „Olimpia”, Ploiești. Spectatori: circa 400.

Tricolorul LMV Ploiești: Hiroshi Centelles, Aleksandar Milivojevic, Kostiantyn Zhylinskyi, Kostiantyn Riabukha, Jose Carrasco, Andrei Grigoraș – Goran Skundric; au mai jucat: Florin Voinea, Tomasz Rutecki, Cosmin Ghimeș (căpitan), Pavel Dushkov; rezerve neutilizate: Vladan Aleksic,  Tudorel Farcaș, Daniel Vargas. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

Știința Explorări Baia Mare: Ștefan Lupu, Csaba Nagy, Gabriel Cherbeleață, Zoltan Kovacs, Liviu Râpeanu, Igor Didorciuc – Paul Olar; Au mai jucat: Artem Sushko, Tamas Kaszap, Gheorghe Socaciu; rezerve neutilizate: Mihai Coasă (căpitan), Rolland Balog. Antrenori: Marius Botea, Sorin Pop.

Au arbitrat: Bogdan Stoica şi Cristian Cristea (ambii din Bucureşti).

Observator FRV: Constantin Ispas (Bucureşti).

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor