logo
RNTV Live

Startul celei de-a IX-a ediții a Cupei „Nadia Comăneci”

lectia-de-istorie-8
Fălcescu Andreea

A fost dat startul celei de-a IX-a ediții a Cupei “Nadia Comăneci” de gimnastică artistică. Peste 80 de gimnaste tinere s-au înscris la acest concurs care marchează și 50 de ani de activitate a Clubului Sportiv Municipal (CSM) Onești, organizatorul competiției.

Primăria Onești și Fundația Nadia Comăneci sunt coorganizatorii evenimentului, iar Chimcomplex, Roserv Green Energy, International Alexander, Nevila, Hotel Trotus, Boromir, Dedeman și Fundația Țiriac sunt printre sponsorii care sprijină această competiție. Revistele Evenimentul zilei, Capital, Infofinanciar și Infoactual sunt alături de gimnastică și Cupa Nadia Comăneci, așa cum se întâmplă în fiecare an.

În ceea ce privește Cupa “Nadia Comăneci” de gimnastică artistică pentru junioare, cea de-a IX-a ediție a început pe 19 mai, vineri. Competiția are loc în sala de gimnastică a Clubului Sportiv Municipal Onești, care poartă numele “Zeiței de la Montreal”.

Evenimentul este organizat de Fundația “Nadia Comăneci” și CSM Onești, cu sprijinul autorităților locale. Peste 80 de tineri gimnaste s-au înscris în competiție, concurând în diverse categorii.

Competiția de gimnastică artistică Cupa “Nadia Comăneci” pentru junioare cuprinde mai multe categorii în funcție de nivelul de pregătire și vârsta participantelelor. Aceste categorii sunt:

  • Junioare 3, nivel șapte, cu vârsta de nouă ani.
  • Junioare 3, nivel șase, cu vârsta de zece ani.
  • Junioare 2, nivel cinci, cu vârsta de unsprezece ani.
  • Junioare 2, nivel patru, cu vârsta de doisprezece ani.

La ceremonia de deschidere a competiției, au fost prezenți oameni importanți din lumea sportului și nu numai.

Printre aceștia se numără Ingrid Istrate, directorul general al Clubului Sportiv Municipal (CSM) Onești, Laurențiu Neghinea, primarul municipiului Onești, Dragoș Banea, europarlamentar din Onești, Mircea Fechete, deputat, Claudiu Năstase, secretar de stat la Autoritatea pentru Administratea Activelor Statului, Gabriel Lupu, subprefect al județului Bacău, Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău, Elena Pascu Apăvăloaie, consilier local și inițiatoarea proiectului “18 iulie, Ziua Oneștiului”.

La această ediție a Cupei “Nadia Comăneci”, comisia de arbitraj este compusă dintr-un număr însemnat de foste gimnaste de renume din România.

În același timp, multe alte foste gimnaste participă la competiție în calitate de antrenoare. Printre acestea se numără și Larisa Iordache, care este pentru prima oară antrenoare la acest eveniment desfășurat în Onești. Alte antrenoare notabile includ Silvia Zarzu, Lăcrămioara Moldovan (Filip) și Corina Ungureanu.

Aniversarea clubului CSM Onești, cu 50 de ani de activitate


Este demn de menționat că la ediția din acest an a competiției se celebrează un moment important în istoria Clubului Sportiv Municipal (CSM) Onești, care sărbătorește 50 de ani de activitate și realizări remarcabile. Ingrid Istrate a subliniat că performanțele excepționale ale clubului au fost inițiate de Nadia Comăneci, care ocupă funcția de președinte de onoare al CSM Onești. Directorul general al clubului a adăugat că motto-ul “mereu spre vârf și chiar dincolo de el” este inspirat de către “Zeița de la Montreal”.

„Este remarcabilă evoluţia fiecarei secţii din aceşti ultimi 14 ani când am demonstrat că am respectat tradiţia,  munca  şi  rezultatele  celor   dinaintea  noastră, onorându-i  şi  uneori  chiar depaşindu-i  în performanţe”, a adăugat Ingrid Instate.

Managerul a enumerat marile performanțe și medaliile obținute de sportivii clubului de-a lungul anulor în diferite disciplini sportive.

„Mulţumesc tuturor, sportivi, antrenori, personal al clubului, întregului staff şi nu în ultimul rând sponsorilor, oamenilor de bine care au crezut în noi, în potanţialul nostru şi care ne-au onorat sacrificiile, pasiunea şi renunţările”.

Sursa: evz.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsiți pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor