logo
RNTV Live

Sprijin financiar legumicultorilor care cultivă în solarii/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Sprijin financiar legumicultorilor care cultivă în solarii

Ministerul Agriculturii a anunțat demararea programului de susținere a producției de legume în spații protejate pentru anul 2022. Programul este împărțit în două cicluri de producție. Tomatele pot fi cultivate în ambele cicluri. Valoarea sprijinului total este de 4.000 euro/per beneficiar, pentru producțiile de tomate valorificate în perioada 1 martie și 10 iunie pentru ciclul I și 15 octombrie – 9 decembrie pentru pentru ciclul II.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/salariati-din-india-si-sri-lanka-in-solarii-prahevene/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/retinut-de-politistii-prahoveni…/

Sprijin financiar legumicultorilor

Și în acest an, statul acordă sprijin financiar legumicultorilor care cultivă în solarii. Programul se va derula prin Direcțiile Agricole. Cererile se vor depune până cel târziu la data de 1 martie 2022, inclusiv pentru ciclul I de producție, respectiv în perioada 25 iulie – 31 august 2022 pentru al doilea ciclu de producție.

În ciclul II, de toamnă, sunt subvenționate și culturile de ardei gras, ardei kapia, castraveți, fasole păstăi, salată spanac și ceapă verde. Valoarea sprijinului este  de 1.000 euro/per beneficiar.

Pentru culturile de toamnă din solarii, suma se plătește pentru legumele valorificate în perioada 15 octombrie – 9 decembrie minimul necesar pentru 1.000  de mp fiind de 4000 de kilograme de castraveți, 10.000 de plante de salată, sau 2000 de kilograme de ardei gras.

Există şi o serie de condiţii pentru a putea beneficia de acest sprijin. Printre acestea se numără şi să se facă dovada obţinerii producţiei minime realizate, prin documente justificative în funcţie de forma de organizare. O altă condiţie este şi se deţină Registru de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor conform modelului prevăzut.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/alerta-in-prahova-fiica-unei…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor