logo
RNTV Live

Sport la cort! Aici se vede situația penibilă în care a ajuns Ploieștiul!

Ciprian Radu

Secția de box este una dintre cele mai productive din cadrul Clubului Sportiv Municipal. Pugiliștii se pregătesc sub amenințarea continuă cu evacuarea din sala de box și merg la competiții cu sprijinul unor persoane private. Medaliile le iau însă pentru CSM, tocmai clubul care ar trebui să le creeze cadrul pentru perfomanță.

De peste un an de zile, CSM Ploiești este aproape paralizat. Este un cobai pe care aparatul de specialitate al Primăriei Ploiești – în speță direcțiile Economică și Juridică – îl pune pe masa de laborator și experimentează legile administrației și sportului. Îi dă sau nu-i dă, ce avizează o dată nu mai semnează a doua oară și tot așa.

Pentru funcționărimea din primărie e tot aia. Dar, dacă ei, cei din Primărie, nu și-ar încasa banii și și-ar pierde celelalte drepturi stabilite în contractul de muncă, ar face grevă în minutul 1.

Din păcate pentru ei, sportul tocmai începe în minutul 1 și nu intră în grevă.

Altfel, ce pretext bun ar avea ei în sprijinul intrării cu buldozerul în mulțimea de sportivi și antrenori!

Chit că secția de box își pierde casa, că puștii de la natație se antrenează demonstrativ în fântâna din Centru, că sportivii merg la competiții pe banii părinților, nu renunță nimeni și continuă să câștige medalii. Pentru CSM!

Ne-am oprit vineri la sala de box, care risca să aibă lacăt începând de luni.

Copii mai mici sau mai mari pasionați de box, ba chiar și o fată care se nu se lasă mai prejos se pregătesc de zor. Au auzit deja că ar putea rămâne fără sală și că, prin primărie, s-a pus chiar problema închiderii întregului club sportiv municipal.

În total, la secția de box a CSM Ploiești sunt legitimați 60 de sportivi. O parte au fost prezenți la antrenamentul de vineri seară. Ar fi bine ca, la imaginile filmate de noi, să se uite și doamnele și domnii din aparatul Primăriei și din Consiliul Local. Și-ar da seama, poate, că 60 de sportivi nu reprezintă doar un număr în statistica oarbă cu care sunt obișnuiți să lucreze. Sunt 60 de copii și de adolescenți care fac cu pasiune sport. Sunt 60 de viitori oameni mari care se disciplinează prin sport. Care învață că totul în viață se obține prin muncă și sacrificiu.

Sunt suficiente aceste argumente ca să avem grijă de ei și de cei care îi pregătesc, nume mari în sportul național și nu numai care au făcut cunoscut Ploieștiul?

Să ajungă alții să plătească utilități, chirie, drumuri, taxe și cazări pentru sportivi care reprezintă cu demnitate CSM și Ploieștiul peste tot în țară e penibil!

Ascultați un pic ce spune Titi Tudor, în materialul video atașat articoluluii: “Dacă vor să mă îngenuncheze, să-mi ia sala de box!”. Antrenorul emerit a pus mâna, la propriu, la ridicarea sălii de box. E aici din 1982 și riscă să fie dat afară.  Până se gândesc cei din primărie cum să facă să cumpere sala la care n-au mai plătit nimic de luni de zile, s-ar putea să se trezească cu un cort în fața Palatului Administrativ în care să se antreneze sportivii!

Aici riscăm să ajungem, după ce au dărâmat edificiul sportului ploieștean. La cort…

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor