logo
RNTV Live

Speranțe noi pentru Schengen din partea premierului bulgar

schengen
Tudor Teodora

Prim-ministrul Bulgariei, Nikolai Denkov, participă la ședința de control parlamentar desfășurată în Adunarea Națională de la Sofia. Șeful executivului bulgar a răspuns întrebărilor parlamentarilor cu privire la progresele Bulgariei în ceea ce privește aderarea la Spațiul Schengen.

“La sfârșitul anului, ne putem felicita cu un rezultat pozitiv privind Schengen. Acesta este unul dintre cele mai importante obiective pentru Bulgaria, având în vedere că depășirea acestei nedreptăți ar elimina obstacolele cu care se confruntă afacerile bulgare și cetățenii bulgari, asociate cu sute de milioane de pierderi în fiecare an.

Planul nostru trebuie să includă un program legislativ clar, adoptat în Adunarea Națională, eforturi diplomatice susținute de către Maria Gabriel (ministrul bulgar de externe), și o poziție fermă din partea Bulgariei, transmisă prin intermediul meu, în calitate de prim-ministru, și a ministerelor relevante, pentru a sublinia necesitatea ca Bulgaria să facă parte din zona Schengen”, a declarat Denkov, conform publicației Focus, citată de Rador Radio România.

Premierul a evidențiat din nou că atât Țările de Jos cât și Austria, precum și întreaga Uniune Europeană, ar beneficia de pe urma aderării Bulgariei la Spațiul Schengen. Potrivit prim-ministrului, Bulgaria a demonstrat Comisiei Europene că a făcut progrese, consolidând securitatea la frontierele externe ale UE și reducând fluxul de migranți.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor