logo
RNTV Live

Ruperea barajului din Ucraina ar putea fi tragică. Ce avertismente aduce un oficial ucrainean

baraj
Dumitrache Catalina

Ruperea barajului ar putea fi ,,la o scară ca la Cernobîl”, avertizează un oficial ucrainean. El consideră că afirmațiile rusești sunt ,,un nonsens”.

Un consilier al vicepremierului ucrainean a declarat că consecințele ruperii barajului ,,ar putea fi de o amploare asemănătoare cu cea de la Cernobîl” – tragedia de la centrala nucleară din 1986.

Oleksii Riabchyn a declarat pentru Sky News că țara ,,încearcă să înțeleagă amploarea tragediei”.

,,Considerăm că acesta este un act de terorism – consecințele ar putea fi la o scară ca la Cernobîl, în ceea ce privește confruntarea cu puterea naturii și cu scara numărului de oameni care ar trebui să-și părăsească locuințele”, susține acesta.

Riabchyn a mai adăugat că au existat ,,pagube de miliarde de dolari”.

Breșa nu a fost cauzată de bombardamentele ucrainene, calificând acuzațiile drept ,,prostii”, conform spuselor acestuia.

,,Acest lucru a fost făcut în mod deliberat pentru a opri contraofensiva noastră”.

Când a fost întrebat dacă breșa ar putea opri ofensiva, Riabchyn a spus:

,,Nu am vrut să o fac: Cred că soldații noștri au fost pregătiți pentru acest lucru și comandanții noștri șefi știau despre acest plan. Chiar și cu asta, Rusia nu va putea opri niciuna dintre încercările noastre de a restabili suveranitatea Ucrainei”.

Sursă: Știripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor