logo
RNTV Live

SPECIAL: Fotbal la Liga a VI-a, la Sălciile: „Iar ați băgat oile?”

63ca61a1-ae12-48f3-a7bb-52c6ba82c9e8
Ștefan Petre

În cadrul seriei „Fotbal la Județ”, Gazeta Sporturilor a realizat un reportaj deosebit în comuna prahoveană Sălciile, de altfel localitatea unde cunoscutul petrolist Constantin Budescu a început fotbalul.

„De aici a plecat Budescu, de la Sălciile, comuna din Prahova în care oamenii folosesc oile ca pe mașini vii pentru tuns iarba. Vreun supertalent nu mai există în formația din liga a șasea, oamenii sunt mai preocupați de pescuit decât de fotbal!”. Așa începe reportajul celei mai cunoscute publicații de sport din țară, care a realizat o nouă incursiune spectaculoasă în viața fotbalului mic, de județ.

Acestea sunt doar o parte din „perlele” surprinse de reporterii GSP în dialogurile obișnuite de pe stadionul din Sălciile:

  • „Se prinde crap, caras, da’ tre’ să ai răbdare. Lumea vine pe baltă și pentru relaxare, mai scapă de balamucu’ de acasă”
  • „Iar ați băgat oile? Voi aveți mașini de tuns iarba cu căcăreze!”
  • „Lăsați-l dracu’ de teren, că dacă sunteți fotbaliști ne bateți oricum!”
  • „Nu mă trage-n poză că mă vede nevastă-mea și înnebunește, zice «Al dracu’, acasă nu faci nimic, nici nu pui mâna pe-o lingură, dar la fotbal te duci să muncești!»”
  • „Calm, Ioane, îi batem, avem timp, după aia rămânem și la pește”
  • „Hai, Vlăduț, ia-l la mână, că nu știe nimic!”
  • „Băi, ce ai făcut, mă, te-ai bronzat? Ai dormit pe o parte cu becul aprins?”
  • „Știi de ce suntem uniți? Noi împărțim totul. La meciurile de acasă strângem șaizeci de sute și luăm băutură de toți banii. Și pe urmă împărțim berile. Astea înseamnă unitate!”

Echipa Rapid Sălciile joacă în prezent în Liga a VI-a și avea meci cu liderul seriei, și anume cu Vulturul Zănoaga, care a învins-o cu 6-1, în ciuda condițiilor dificile: înainte să înceapă meciul, pe teren se dăduse drumul la oi!

Un personaj aparte descoperit de GSP la Sălciile este Răduță Ghioca (foto), conducătorul echipei încă din 1982!

„Echipa e în liga a șasea, în subsolul clasamentelor din tot sportul acesta, și are un singur “trofeu” în toată istoria ei: aici a jucat Constantin Budescu!

Sună neverosimil fiindcă e greu de priceput cum unul dintre cei mai tehnici și mai spectaculoși fotbaliști care au evoluat în România de la Revoluție încoace a învățat să joace pe un petic de pământ înconjurat de bălți și acoperit în tot timpul cu căcăreze.”, scrie Gazeta Sporturilor.

Citește AICI întregul reportaj realizat de GSP.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor