logo
RNTV Live

SPECIAL: Cel mai cunoscut călău britanic

62323237
Ștefan Petre

Ucigând mai bine de 600 naziști și ucigași în serie în timpul carierei sale de 25 de ani, Albert Pierrepoint este cel mai cunoscut călău din Marea Britanie.

Glugile de execuție și topoarele pe care acesta le folosea sunt acum scoase la licitație. Nu este prima oară când echipamentul bărbatului este pus la vânzare. A fost scos la vânzare caietul pe care îl folosea la enumerarea celor cărora le-a pus capăt vieții, împreună cu bunurile lor, inclusiv propria „glugă”, ce s-a vândut pentru 20.000 de lire sterline.

Născut în Yorkshire, în 1905, bărbatul a asistat în copilărie la spânzurarea tatălui și unchiului său. Atunci acesta a spus următoarele: „Când voi termina școala, mi-aș dori să fiu călăul oficial”.

Pierrepoint a fost interpretat de Timothy Spall în anul 2005 într-un film de amploare, unde se spune despre acesta (n.r. – Pierrepoint) că a spânzurat mai mulți oameni decât oricine altcineva în Marea Britanie.

În cele din urmă, în ultimii săi ani de viață, Albert Pierrepoint a ajuns la concluzia că pedeapsa cu moartea, abolită în 1969, nu a funcționat, iar înainte de moartea sa în 1992, la 87 de ani, a spus: „Pedeapsa capitală, în opinia mea, nu a dus decât la răzbunare”.

Sursă: Știrile Pro TV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor