ACȚIUNI PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

download
Constantin Corina

În perioada 13 – 15 octombrie polițiștii au acționat asupra conducătorilor auto sub mai multe circumstanțe păstrând siguranta publică pentru prahoveni!

În perioada 13 – 15 octombrie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au acționat, atât în mediul urban, cât și din mediul rural, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, fiind folosite în acest sens aparatele etilotest și aparatele drugtest.

Astfel, acestia au realizat 15 acțiuni cu efective mărite desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier Prahova, de cei ai Polițiilor orășenești Băicoi, Boldești Scăeni, Mizil, Urlați, și cei ai Secțiilor Rurale de Poliție Bălțești, Florești, Puchenii Maria și Valea Călugărească, au fost legitimate peste 1.000 de persoane și au fost controlate și verificate peste 900 de autovehicule.

  • De asemenea, au fost efectuate aproximativ 500 de testări cu aparatele etilotest și drugtest. Polițiștii prahoveni au aplicat 436 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 220.000 de lei. Iar, în ceea ce privește sancțiunile la regimul rutier, au fost 153 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 23 pentru nepurtarea centurii de siguranță și 7 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
  • Ca măsură complementară a abaterilor constatate la regimul rutier, polițiștii au reținut 39 de permise de conducere și 11 certificate de înmatriculare.
  • Au fost retinute 26 de permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, unul pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive, și două pentru conducere agresivă în trafic.

Acțiunile au beneficiat de sprijinul mai multor structuri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, de cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, dar și de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Matei Basarab Ploiești.

Astfel de activități vor continua și în perioada următoare, motiv pentru care recomandăm cetățenilor să respecte normele de conviețuire socială, iar participanților la trafic să respecte normele privind circulația pe drumurile publice. – anunta Inspectoratul de Poliție Județean Prahova.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor