logo
RNTV Live

Șoselele din Prahova vor fi deszăpezite de drumarii din Buzău

deszapezire
rnews

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere va negocia direct contractele de deszăpezire pentru șase loturi de drumuri, în timp ce acordurile-cadru pentru zece loturi sunt contestate, a anunțat compania. Pentru loturile unde încă nu sunt încheiate procedurile de licitație din cauza contestațiilor, dar și din cauza perioadelor legale de așteptare pentru încheierea acordurilor-cadru, activitatea de deszăpezire se va efectua cu utilajele proprii sau cu utilaje distribuite din cadrul altor acorduri-cadru deja semnate.

Astfel, pentru că la nivel de DRDP București nu s-au încheiat acorduri pentru efectuarea lucrărilor pe unele tronsoane din autostrăzile A1, A2 și A3, deszăpezirea se va asigura acolo cu utilaje din acordul cadru semnat pe SDN Buzău. Mai mult, utilajele care ar trebui să curețe de zăpadă și polei drumurile naționale care traversează județul Buzău vor fi folosite și pe drumurile arondate SDN Ploiești.

Probleme sunt și la asigurarea stocurilor de materiale care se folosesc în activitatea de prevenire și combatere a înzăpezirii drumurilor naționale și a autostrăzilor. Potrivit CNAIR, la nivel național sunt asigurate  84.729 tone sare, 55.754 tone nisip, 604 tone motorină, 986 tone CaCl2 și 202 tone produs ecologic, materiale suficiente doar până la mijlocul lunii ianuarie 2017.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor