logo
RNTV Live

Şosele de centură în zone cheie din Prahova/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Şosele de centură în zone cheie din Prahova

Adio, ambuteiaje în Prahova! Consiliul Judeţean Prahova va solicita fonduri de la Ministerul Dezvoltării pentru realizarea a patru şosele de centură. Potrivit vicepreședintelui CJ Dumitru Tudone,  executivul județean va depune astăzi documentația necesară pentru obținerea finanțării a proiectelor de amenajare a unor a unor centuri de ocolire a localităților Comarnic, Mizil şi Păuleşti, respectiv respectiv varianta ocolitoare Băneşti – Valea Doftanei Decizia a fost luată în ultima ședință extraordinară a Consiliului Județean Prahova.

Conducerea Consiliului Județean Prahova speră să obţină fonduri de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional de Investiţii “Anghel Saligny”, pentru trei dintre proiectele prin care se dorește decongestionarea traficului de pe drumurile din Județ. Este vorba despre proiectele de amenajare a unor şosele de centură pentru Comarnic, Mizil şi Păuleşti, respectiv respectiv varianta ocolitoare Băneşti – Valea Doftanei.

Cel mai important proiect este de departe centura ocolitoare a oraşului Comarnic. Proiectul care prevede decongestionarea traficului de pe Valea Prahovei prevede amenajarea unui drum de 5,85 kilometri lungime. Proiectul prevede şi amenajări de trotuare, lucrări de apărări de maluri, lucrări de consolidare a terenului, realizarea a două poduri peste râul Prahova, unul peste un afluent şi unul peste calea ferată, amenajarea a două sensuri giratorii, la intersecţiile cu DN1 şi DJ103R, şi sistematizarea intersecţiilor cu străzile Ghioşeşti şi Podul lui Neag.

Totodată, există și un al patrulea proiect care privește traficul din zona respectivă. Concret, vorbim despre varianta ocolitoare Băneşti – Valea Doftanei. Va fi realizat de Compania Naţională de Investiţii, aflată în subordinea aceluiaşi minister.

Proiectul Băneşti-Valea Doftanei, practic o centură a municipiului Câmpina, ar urma să lege DN1 de viitorul drum Câmpina – Valea Doftanei – Brădet.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/investitii-la-blocul-operator…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-imagini-de-la-demolarea…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor