logo
RNTV Live

Soluţii pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Soluţii pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei!

Se iau masuri pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei. La Sinaia si Azuga vor fi construite trei pasaje rutiere. Acestea vor fi la intersecţiile DN1 cu Bulevardele Republicii si Ferdinand, și strada Prahovei, din Azuga. Valoarea investitiei este estimata la peste 110 milioane de lei. Guvernul a aprobat, miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru viitoarele pasaje.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ploiestiul-va-ramane-pe-harta…/

Soluţii pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei

Noul pasaj rutier care ar urma să fie construit la intersecția DN1 cu Bulevardul Republicii din Sinaia va avea o lungime de 438 metri. Fluidizarea traficului, creșterea gradului de siguranță rutieră și scăderea riscului de accidente rutiere sunt doar câteva dintre obiectivele urmărite prin construirea pasajului.  Valoarea totală a investiției este estimată la 53,49 milioane lei, .

Finanțarea va fi făcută din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat. Acest pasaj ar putea fi gata, spun specialiștii, în aproximativ 26 luni. Un al doilea pasaj este prevăzut a fi construit în nordul stațiunii, în unul dintre punctele unde apar frecvent aglomerări în trafic, în special la sfârșit  de săptămână. Si aceasta din urma constructie va avea o lungime de 382 de metri. Valoarea totală a investiției se ridică la 56,57 milioane lei și urmeaza sa fie functional într-o perioadă de 28 de luni. Între timp, și la Azuga se fac demersuri pentru realizarea unui pasaj rutier, la intersecția dintre DN1 și strada Prahovei. Săptămâna trecută, autoritățile locale au organziate o dezbatere publică referitoare la acest obiectiv.

Vezi şi

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor