logo
RNTV Live

Soluția pentru creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor, în Ploiești/VIDEO

Mihai Constantinescu

Soluția pentru creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor, în Ploiești.

 Autoritățile ploieștene intenționează să acceseze fonduri  europene prin programul PNRR pentru  a achiziționa insule ecologice în care oamenii să-și poată ducă deșeurile reciclabile de orice natură. Prin implementarea acestui proiect, municipalitatea speră să crească gradul de colectare selectivă. Decizia a fost luată în ultima ședință a Consiliului Local.

Soluția pentru creșterea gradului de colectare selectivă a deșeurilor, în Ploiești

Consiliul Local Ploiești a adoptat un proiect de Hotărâre privind achiziționarea unor insule ecologice cu finanțare prin programul PNRR. Insula ecologică este un ansamblu de platforme pentru colectare separată a deșeurilor. Fiecare dintre ele este dotat  cu  cântar electric, în care oamenii să-și poată ducă deșeurile reciclabile de orice natură.

În aceste condiții autoritățile locale speră să achiziționeze un număr de 198 insule ecologice, acestea urmând a fi montate în toate cartierele din Ploiești.

În containere amplasate în incinta insulelor ecologice oamenii vor putea să arunce deșeuri feroase și neferoase, plastic,sticlă, hârtie, deșeuri voluminoase, lemn și îmbrăcăminte. Valoarea totală a proiectului este de aproixmativ 2 milioane de euro.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor