logo
RNTV Live

Unul dintre cele mai valoroase locuri din Prahova, o ruină. Fotbalistul Ciprian Marica vrea să investească aici?/FOTO /VIDEO

Baile-Telega-1
Mihai Constantinescu

Unul dintre cele mai valoroase locuri din Prahova, o ruină. Fotbalistul Ciprian Marica vrea să investească aici?

Băile minerale Telega, renumite pe vremuri pentru apa cu puteri vindecătoare, este acum o ruină. Din fericire, autoritățile locale au reușit să preia din nou băile, în administrare. Veștile bune nu se opresc aici. Se zvonește că celebrul fotbalist Ciprian Marica ar vrea să investească în acest loc.

Unul dintre cele mai valoroase locuri din Prahova, o ruină. Fotbalistul Ciprian Marica vrea să investească aici?

Băile Sărate de la Telega erau renumite pentru proprietăţile curative, pentru că au o salinitate crescută și sunt bogate în minerale.
Institutul Balnear Francez a plasat stațiunea pe locul doi în Europa şi pe locul cinci în lume în ceea ce priveşte contribuţia în vindecarea a numeroase boli.
În perioada interbelică, membrii familiei regale se tratau la Telega. Acum totul este ruină.

În trecut aici erau pontoane de acces, lacul era decolmatat, iar zona înfloritoare. Turiștii se puteau caza în mai multe căsuțe aflate in incinta.

Cu trecerea anilor, insa, locul a devenit, încet dar sigur, un pericol iminent pentru fiecare turist care venea la tratament.

Se pare că în viitorul apropiat locului i se va da valoare de altă dată. celebrul fotbalist Ciprian Marica ar vrea să investească în acest loc.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor