logo
RNTV Live

Solicitarea reducerii emisiilor poluante la nivel de Uniune Europeană

D1CE72BA-065F-46B6-91B1-6EA66958EE03
Tudor Teodora

României și altor 13 state membre UE le-a fost solicitată reducerea emisiilor generate de mai mulți poluanți atmosferici.

Mai mult decât atât, CE a cerut României să își organizeze rețeaua Natura 2000.

Conform unui comunicat al Comisiei Europene, CE a solicitat unui număr de 14 state membre UE -Bulgaria, Danemarca, Irlanda, Spania, Letonia, Cipru, Luxemburg, Lituania, Austria, Ungaria, Portugalia, Polonia, Suedia și România- să respecte angajamentele referitoare la reducerea poluanților atmosferici.

“Directiva NEC stabilește angajamente naționale de reducere a emisiilor pentru mai mulți poluanți, care trebuie îndeplinite de fiecare stat membru în fiecare am între 2020 și 2029, precum și reduceri mai ambițioase începând cu 2030. Se solicită statelor membre să instituie programe naționale de control al poluării atmosferice (PNCPA) pentru a arăta modul în care vor fi îndeplinite aceste angajamente de reducere”, este prevăzut în comunicat.

Conform comunicatului, cele 14 state nu și-au îndeplini angajamentele privind unul sau mai mulți factori poluanți. Majoritatea statelor nu își respecta angajamentele privind amoniacul provenit din sectorul agricol.

Comisia trimite scrisori de punere în întârziere celor 14 state, acestea având acum două luni pentru a răspunde și pentru a remedia problemele. Comisia poate decide să emită un aviz motivat în cazul unui răspuns lipsă.

De asemenea, României i-a fost solicitată asigurarea protecției adecvate a habitatelor și a speciilor de interes pentru UE.

Țările membre UE sunt obligate sa readucă la un stadiu corespunzător de conservare habitatele vitale pentru biodiversitate.

României i-a fost trimisă scrisoarea de punere în întârziere în iulie 2019, referitor la neîndeplinirea condițiilor de conservare a habitatelor și a speciilor de interes.

Nu au fost propuse încă siturile necesare, iar cele care au fost propuse nu includ în mod adecvat diversele habitate și specii ce necesită protecție. Comisa a decis să emită un aviz motivat, oferind României doua luni pentru un răspuns și măsuri adecvate.

Comisia poate decide sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene referitor la acest fapt în caz contrar.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Comisia Europeană solicită României și altor 13 state să reducă emisiile generate de mai mulți factori poluanți atmosferici

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor