logo
RNTV Live

Solicitarea de licențiere pentru asigurarea serviciului de alimentare cu energie termică a orașului Ploiești, respinsă/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Solicitarea de licențiere pentru asigurarea serviciului de alimentare cu energie termică a orașului Ploiești, respinsă

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei  a respins cererea de licențiere a celor două firme care asigură furnizarea agentului termic în municipiul Ploiești. Potrivit autorităților locale, acest lucru nu va duce la situația în care ploieștenii să rămână fără apă caldă și căldură. Problema va fi rezolvată prin înființarea unei singure societăți la care câștigătorii să fie acționari.

Fără licență ANRE

Solicitarea de licențiere pentru asigurarea serviciului de alimentare cu energie termică a orașului Ploiești, depusă la ANRE, a fost respinsă în unanimitate de comitetul de reglementare. Anunțul a fost făcut de consilierul județean Emil Calotă. A precizat că ANRE a motivat această decizie prin faptul că nu există o singură persoană juridică responsabilă, ci o asociere, ceea ce contravine legii.

Reprezentanții Consiliului Județean Prahova spun că  se va găsi o soluție pentru ca ploieștenii nu riscă să rămână fără apă caldă și căldură .

Aceeași poziție o au și consilierii locali ploieșteni George Botez și Gheorghe Sârbu.

Sistemul centralizat din Ploieşti este gestionat în comun de CJ Prahova, care deţine centrala termică de la Brazi şi reţeaua primară de transport şi Municipiul Ploieşti care deţine reţeaua de distribuţie. În acest an, cele două unităţi administrativ-teritoriale s-au asociat, înfiinţând Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) „Termo Prahova” care a gestionat procedura de licitaţie.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor