logo
RNTV Live

Paşi spre normalitate pentru ca Ploieștiul să nu rămână pe harta orașelor care poluează apele/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Paşi spre normalitate pentru ca Ploieștiul să nu rămână pe harta orașelor care poluează apele

O societate din Ploiești realizează în această perioadă, la doi distață de la semnarea contractului cu municipalitatea, expertiza tehnică a lucrărilor proiectate. Au fost executate și abandonate în cadrul proiectului privind modernizarea sistemului de colectare și epurare a apelor uzate. Cu alte cuvinte, vorbim de multa așteptata expertizare tehnică a noii stații de epurare a municipiului rămasă nefinalizată, la un grad de execuție de circa 80%. Fără finalizarea acestei investiții, Ploieștiul va rămâne pe harta orașelor care poluează apele. Acest lucru ar duce la noi amenzi uriașe pe care municipalitatea trebuie să le plătească.

Paşi spre normalitate pentru ca Ploieștiul să nu rămână pe harta orașelor care poluează apele

După ani de tergiversări, Primăria Ploiești a parafat, într-un final, în anul 2020, contractul de expertizare tehnică a stației de epurare rămasă neterminată. Lucrările au fost abandonate în urmă cu nouă ani.

Iată că la doi ani distanță de la semnarea contractului, mai exact în luna mai a acestui an, municipalitatea va putea în sfârșit să afle în ce stadiu sunt lucrările la stația de epurare. Va afla și de câți bani mai este nevoie pentru ca investiția să fie finalizată.

Constructorul, proprietar în prezent asupra investiției,  a permis accesul  reprezentanților RASP Ploiești și a expertului în incinta stației de epurare. Astfel, în acest moment se efectuează expertiza tehnică a investiției,. Cnducerea Regiei Autonome de servicii publice spune că este în grafic.

Stația care ar fi trebuit să preia apele uzate din Ploiești încă din anul 2015 se află chiar în apropierea stației de epurare vechi. Aceasta nu mai are capacitatea de a prelua apele reziduale provenite dintr-un oraș în care rețeaua de canalizare s-a extins sistematic de la mijlocul secolului trecut încoace.

Noua stația de epurare ar trebui pusă în funcțiune până în anul 2023. În caz contrar, Primăria Ploiești ar intra în procedura de infrigement, care ar duce la amenzi uriașe.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor