Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) a emis un comunicat de presă în care „cere Guvernului să adopte imediat Hotărârea de Guvern care aprobă normele metodologice privind transportul studenților, astfel încât să se elimine orice posibilitate de interpretare greșită sau încălcare a legii”.

Este important de menționat că noile reguli privind transportul studenților, care prevedeau o reducere de 90% pentru călătorii și abonamente, ar putea fi adoptate de către Guvern în data de 7 septembrie. Până în acel moment, mai mulți operatori feroviari au refuzat să aplice aceste prevederi în conformitate cu legea educației care a intrat în vigoare.

Ministerul Educației a asigurat că va propune includerea Hotărârii de Guvern pentru aprobarea normelor metodologice privind transportul studenților pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din data de 7 septembrie, conform comunicatului.

ANOSR a participat la ședința Comisiei de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educației, în cadrul căreia a fost avizat proiectul de Hotărâre de Guvern privind normele metodologice pentru transportul studenților. După această întâlnire, Ministerul Educației a asigurat că va face demersurile necesare pentru includerea acestei hotărâri pe ordinea de zi a ședinței Guvernului din 7 septembrie.

În comunicat, ANOSR a subliniat necesitatea urgentă a adoptării Hotărârii de Guvern pentru a elimina incertitudinile și potențialele încălcări ale legii. De asemenea, au salutat deschiderea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și Ministerului Educației în această chestiune și au condamnat atitudinea operatorilor feroviari, METROREX și companiilor de transport local în comun, care nu au respectat legea.

ANOSR a cerut operatorilor feroviari, Metrorex și companiilor de transport local în comun să înceteze orice acțiune care contravine legii și care limitează în mod nejustificat drepturile studenților.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *