Președintele Klaus Iohannis a transmis luni un mesaj cu prilejul inaugurării expoziției “Dacia – Ultima frontieră a romanității”, descriind evenimentul ca fiind o manifestare culturală de excepție. În mesajul său, președintele a salutat expoziția care aduce în prim-plan peste 1.000 de piese reprezentative din patrimoniul a 45 de instituții muzeale și de cercetare arheologică din România și Republica Moldova.

Expoziția, găzduită de spațiile fostelor Terme ale lui Dioclețian și desfășurată sub coordonarea specialiștilor din cadrul Muzeului Național de Istorie al României în colaborare cu Muzeul Național Roman din Roma, va fi deschisă publicului italian timp de patru luni. Președintele Iohannis a subliniat că această expoziție oferă oportunitatea publicului italian de a cunoaște și admira mărturiile unei sinteze culturale remarcabile în spațiul fostei Dacii.

În mesajul său, președintele a evocat istoria complexă a poporului român, rezultat al contactelor dintre civilizații în această regiune, subliniind importanța latinității limbii și spiritualității creștine în definirea etosului și destinului național român. Klaus Iohannis a menționat că această expoziție este nu doar o mândrie pentru a fi prezentată publicului din Roma, ci și o bucurie pentru românii care și-au găsit în Italia a doua lor casă.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *