logo
RNTV Live

Dacian Cioloş: ,,Eu văd problema în lipsa de anvergură politică a politicienilor români la nivel european” – despre eşecul aderării la Schengen:

dacian ciolos
Dumitrache Catalina

Dacian Cioloş declară duminică în legătură cu eşecul aderării la Schengen, că el vede problema în lipsa de anvergură politică a politicienilor români la nivel european, ,,nu este suficient să stai aici să te bălăcăreşti în disputa internă şi să ai impresia că nu te vede nimeni”.

,,Eu văd problema în lipsa de anvergură politică a politicienilor români la nivel european, nu este suficient să stai aici să te bălăcăreşti în disputa internă şi să ai impresia că nu te vede nimeni. Eu nu ştiu câtă coordonare a fost între ministrul de interne şi cel de externe, au aruncat vina unul pe altul”, spune fostul premier despre eşecul aderării la Schengen.

Dacian Cioloş a arătat că ,,noi nu avem o prezenţă constantă la nivel european pe astfel de subiecte cheie pentru România”.

,,Pe problema Schengen, noi nu am avut o prezenţa constantă ca să evităm surprize gen Austria care se opune pe ultima sută de metri, nu am avut un contact cu instituţiile europene pe problema cerealelor din Ucraina, ne-a lovit subit deşi problema era de un an de zile”, atestă el.

,,Nu e treaba preşedinţiei spaniole. În continuare, politicienii noştri vor să lase impresia că problema e la alţii, nu la noi. dar noi vrem să intrăm în Schengen, nu Spania să ne bage în Schengen”, afirmă eurodeputatul REPER.

Sursă: Știripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor