logo
RNTV Live

Şoferii şi vatmanii TCE, din nou pe traseu. Ce au obţinut protestatarii în urma grevei de ieri

greva TCE 2
rnews

Protestul  de ieri al angajaţilor TCE ( Transport Călători Expres) aproape că a paralizat bunul mers al circulaţiei autobuzelor, troleibuzelor şi tramvaielor din Ploieşti. Aproximativ 200 de salariaţi ai societăţii au recurs la greva spontană ca formă de protest împotriva nedreptăţilor, spun ei, la care sunt supuşi. De la întârzieri cu plata salariilor, neacordarea tichetelor de masă, neîncheierea contractului colectiv de muncă, riscul ca societatea să intre în insolvenţă din cauza datoriilor, ori faptul că trebuie să plătească ei, din propriul buzunar, piesele de schimb pentru mijloacele de transport în comun.

A fost un scandal monstru, iar primarul Adrian Dobre, venit în mijlocul sindicaliştilor, nu a scăpat de huiduielile acestora. Protestul spontan s-a încheiat de-abia în jurul orei 17.00, când şoferii şi vatmanii au ieşi pe traseu. Nu înainte de a obţine, însă, pe bază de protocol semnat, promisunea fermă că îşi vor primi tichetele de masă pe luna decembrie în maximum 7 zile şi, astăzi, avansul la salariul aferent lunii martie.

Greva sindicaliştilor de la TCE a stârnit numeroase reacţii de nemulţumire din partea ploieştenilor, revoltaţi că mijloacele de transport nu au mai ajuns în staţii, iar ei nu s-au văzut cu tot programul zilnic dat peste cap. Foarte puţini dintre cei care folosesc mijloacele de transport în comun au înţeles şi au sprijinit demersul sindicaliştilor de la TCE.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor