logo
RNTV Live

Liviu Luca, în greva foamei în închisoare. Vezi de ce!

liviu luca
Oana Stoica

Fostul sindicalist Liviu Luca, condamnat la sase ani de inchisoare in dosarul Petromservice, a intrat greva foamei, fiind nemultumit de conditiile de detentie si de faptul ca a fost transferat, in repetate randuri, de la Penitenciarul Margineni la Rahova, neavand acces la bunurile personale, relateaza Mediafax.

“A intrat in greva foamei de mai bine de zece zile, are mai multe motive. A fost transferat la Penitenciarul Rahova, in repetate randuri, de la Penitenciarul Margineni. A fost transferat pentru procedure judiciare la DNA si a fost tinut sine die. Nu i s-a spus pentru cat timp. Ultima data, de pe 2 pana pe 22 noiembrie. Toate medicamentele, hainele, toate sunt la Margineni. A fost tinut intr-o camera cu un bolnav de hepatita C, alti delicventi de drept comun, comndamnati pentru fapte cu violenta. Sustine ca nu se respecta conditiile minime de demnitate umana. A fost in camere de zece detinuti pe 16 metri patrati. Erau mai putini de trei metri patrati pentru fiecare detinut. A cerut si a discutat cu directorul Penitenciarului Rahova. L-a intrebat de ce, i s-a spus ca este la dispozitia organelor judiciare. Da, a fost la DNA, dar asta in primele zile. Dupa aia a fost tinut, pur si simplu. A fost plimbat cu dube mizerabile, cu geamurile deschise, s-a imbolnavit. Bataie de joc, cum e in sistemul penitenciar. Nu vrea sa renunte, spune ca va ramane in refuz de hrana. Pentru drepturile domniei sale si apoi pentru drepturile tututor detinutilor”, a declarat pentru Mediafax avocatul lui Liviu Luca, Ioan Georgescu.

Fostul sindicalist Liviu Luca a fost condamnat pe 22 iulie, definitiv, la sase ani de inchisoare in dosarul Petromservice, acesta fiind incarcerat in Penitenciarul Margineni.

Sursa: hotnews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor