logo
RNTV Live

Şoferi prahoveni, relaxaţi total la volan: beţi şi fără permis

sursă foto-video stirileproprahova.ro
Mihai Constantinescu

Şoferi prahoveni, relaxaţi total la volan: beţi şi fără permis

Controalele din trafic efectuate de către oamenii legii prahoveni scot la iveală lucruri ce nu ar fi trebui să existe. Doar în week-end au fost depistaţi în trafic câţiva şoferi s-au urcat la volan deşi erau beţi şi fără permis de conducere.

Concret. oamenii legii au depistat la volan 7 conducători auto cu o îmbibație alcoolică în etilotest care depășea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, în toate cazurile fiind deschise dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis. Totodată, politiștii au identificat 3 persoane care au ales să se urce la volanul mașinii, chiar dacă nu erau posesori ai unui permis de conducere.

Exemple

 În noaptea de 13/14 iunie, polițiștii rutieri din cadrul  Biroul Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un auto care se deplasa pe raza comunei Târgșoru Vechi, din direcția Ariceștii Rahtivani către DJ129.Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Tot ieri, un alt dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului a fost deschis unui bărbat care a condus un autovehicul pe strada Poștei din Ploiești, fiind implicat într-un accident de circulație soldat cu pagube materiale. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o alcoolemie de 1,66 mg /l alcool pur în aerul expirat.

Duminică, în jurul orei 10.20, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Breaza  au oprit pentru control un autoturism. Se deplasa pe strada Republicii din aceeași localitate. Din verificările efectuate a reieșit faptul că bărbatul care se afla la volan nu este posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

Recomandări

Pentru  siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, vă recomandăm:

  • Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe!
  • Respectați regimul legal de viteză întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, pot cauza evenimente rutiere cu consecințe grave!
  • Respectați indicațiile polițiștilor!
  • Circulați cu prudență și efectuați manevre de schimbare a direcției de mers, de întoarcere sau depășire doar după ce v-ați asigurat temeinic!

 

Totodată, respectați normele necesare pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul Covid 19!, spun reprezentanţii IJP Prahova

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/a-fost-obtinuta-finantare-europeana-pentru-un-proiect-de-anvergura-in-ploiesti/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/prahova-cati-bolnavi-infectati-cu-noul-coronavirus-mai-sunt-in-prima-zi-din-noua-perioada-de-relaxare/?fbclid=IwAR3OeYhwXcQae-TzDwY8q1fHL1QP1wO_VI9qbwQAePJG1G-891h60h0spt0

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor