Mai multi prahoveni nu au apă de băut. Fântânile au secat

făntână secata
Fântânile dintr-o localitate au secat. Autorităţile au luat măsuri urgente
cel mai verde complex reziential

Mai multi prahoveni nu au apă de băut. Fântânile au secat! Se întâmplă în satul Meliceşti din comuna Telega. Canicula din perioada iulie-august pur şi simplu a secat mai multe fântâni.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență care a luat hotărârea ca în cursul zilei de astăzi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență  ”Șerban Cantacuzino” să asigure aprovizionarea cu apă a satului Melicești, prin intermediul unei autospeciale cu capacitatea de 5.000 de litri.

cel mai verde complex reziential

Dintr-un număr total de 301 gospodării regăsite în satul Melicești, au fost afectate de secetă fântânile utilizate de circa 50 de gospodării.

Ca sursă alternativă de apă, în urma unui parteneriat încheiat între Primăria comunei Telega și S.C. Hidro Prahova S.A., locuitorii au la dispoziție și o conductă supraterană, alimentată din rețeaua publică de apă.

Astăzi, la fața locului s-a deplasat pentru a verifica situația din teren subprefectul județului Prahova, Felix Bulearcă. După această dată, Primăria comunei Telega va avea în sarcină contractarea de servicii pentru aprovizionarea comunei cu apă, iar în situația în care se dorește aprovizionarea cu apă potabilă, aceasta va face solicitare Direcției de Sănătate Publică Prahova, în vederea prelevării probelor, cu suportarea cheltuielilor aferente.

Vezi şi https://republikanews.ro/copila-de-la-un-centru-de…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here