logo
RNTV Live

Razie de amploare în Prahova: şoferi kamikaze pe şosele/ FOTO/ VIDEO

razie-3
Mihai Constantinescu

Razie de amploare în Prahova: şoferi kamikaze pe şosele! Duminică, în intervalul orar 17:00-21:00, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova a organizat și desfășurat o acțiune tip razie pe raza comunelor din întregul județ.

Scopul acțiunii a constat in prevenirea infracțiunilor stradale, a accidentelor de circulație,  respectarea normelor de conviețuire socială, a legislației în domeniul economic precum și prevenirea criminalității în toate formele ei.

La acțiune au fost angrenate aproximativ 400 de forțe de ordine. Este vorba despre polițiști și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi ,,Matei Basarab” Ploiești.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 2.459 de persoane și au fost controlate 1.728 de autovehicule.

Sancţiuni multiple


Cu ocazia acțiunii, au fost verificate totodată şi 156 de societăți comerciale.
Au fost aplicate 555 de sancțiuni contravenționale, atât pentru abateri la regimul rutier și de la normele de conviețuire socială cât și pentru încălcarea normelor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2.
Valoarea sancțiunilor depășește 332.550 de lei. Ca măsuri complementare au fost reținute 11 permise de conducere. Dintre acestea, 7 au fost reţinute pentru consum de alcool, 26 de certificate de înmatriculare, fiind retrase și 10 seturi plăcuțe cu numere.

Şoferi kamikaze

În timpul acţiunii au fost descoperite şi cazuri de persoane care nu ar fi trebuit să se afle la volan pentru că fie erau sub influenta alcoolului , fie nu aveau permis de conducere-

Exemple semnificative:

Pe raza comunei Sângeru, polițiştii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a indicat valoarea de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Pe DJ 101F, pe raza comunei Valea Călugărească şi în comuna Iordăcheanu au fost oprite pentru control două autoturisme conduse de doi bărbați. La verificarea în bazele de date s-a constatat că figurau cu permisul de conducere reținut, respectiv fără a poseda permis de coducere. În ambele cazuri, cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere fără permis.

-Pe raza comunei Teişani, un alt autoturism a fost oprit pentru control, iar la testarea cu aparatul etilotest a comducătorului auto rezultatul a fost de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în această cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunii de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor