logo
RNTV Live

Situație disperată în cel mai mare spital din Ploiești. Medicii nu mai fac față situației

situație disperată în cel mai mare spital din Ploiești sursă foto e.Clujeanul.ro
Mihai Constantinescu

Medicii de la UPU sunt disperați. Nu mai fac față numărului foarte mare de pacienți

Disperarea este cuvântul de ordine la Spitalul Județan de Urgență din Ploiești. Pentru că mulți dintre medicii de familie nu mai elibereaza rețete gratuite și compensate, bolnavii au luat cu asalt spitalul județean.

În acest moment este aglomeratie de nedescris la UPU. În doar 24 de ore, mai precis de pe 3 până pe 4 ianuarie au fost 364 de prezentări la UPU. În condiții normale sunt aproximativ 150 și până astăzi , de pe 4 ian au mai fost alți 340.

Cei care vin la UPU au diferite afecțiuni, cele mai multe dintre ele care nu au legătură cu urgența.

VEzI ȘI https://portal.republikanews.ro/fotoun-spatiu-destinat-cainilor-a-devenit-casa-pentru-oameni-fara-adapost-din-ploiesti-si-loc-de-intalnire-pentru-prostituate-si-pestiilor/

Acest lucru a creat haos la spital.

La nivel național aproximativ 25% din cei peste 11.000 de medici de familie nu au prelungit contractele cu Casele de asigurări de sănătate. Asta înseamnă că pacienţii care sunt pe listele lor trebuie să plătească pentru servicii. Vor scoate bani din buzunar fie pentru o consultație, o trimitere sau o reţetă. Alții au ales să se adreseze spitalului fără să conștientizeze că nu este vorba de o urgență și că viața cuiva ar putea depinde de rapiditatea medicilor de la UPU.

Foto cu caracter ilustrativ

Pentru mai multe știri, viyitați site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor