logo
RNTV Live

Control la deţinători de arme din Prahova. Cinci persoane au acum dosar penal

arme
Mihai Constantinescu

Deţinători de arme din Prahova, controlaţi de oamenii legii

Control la deţinători de arme din Prahova. Cinci persoane au acum dosar penal

Oamenii legii au vrut să se asigure că deţinătorii de arme din Prahova respectă legea în ceea ce priveşte modul de deținere, port și folosire a armelor aşa că au pornit în control.

Au verificat 20 de deținători legali de arme, din Ploiești, orașele Bușteni și Mizil, precum și în comunele Valea Călugărească și Albești-Paleologu.

Au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea prevederilor referitoare la păstrarea armelor și munițiilor la domiciliul sau la reședința menționată în permisul de armă, în dulapuri sau casete metalice special amenajate, fixate în perete sau în pardoseală, încuiate și asigurate, astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate, două dintre aceste sancțiuni fiind însoțite și de măsura complementară a anulării dreptului de deținere a armelor.

Polițiștii au deschis 5 dosare penale, pe numele unor persoane care nu au depus armele și munițiile la un armurier autorizat, în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

Totodată, au fost ridicate 9 arme și peste 250 de elemente de muniție (cartușe letale și neletale).

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor