logo
RNTV Live

Situația refugiaților din Ucraina de pe raza județului Prahova, la ceas de bilanţ/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Situația refugiaților din Ucraina de pe raza județului Prahova, la ceas de bilanţ.

Conducerea Prefecturii Prahova, împreună cu reprezentanții instituțiilor aflate în subordine, au prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, modul în care a fost gestionată situația refugiaților din Ucraina aflați în județul nostru. Au fost prezentate şi măsurilor concrete de protecție  și incluziune în domeniul sănătății, educației și cel de ocupare a locurilor de muncă la nivelul județului Prahova. Există  924 de ucraineni cazați în acest moment în localitățile prahovene.

Şeful Serviciului pentru Imigrări Prahova, Daniel Sorin Trifan, a precizat că, până la această dată au fost emise 59 de permise de protecţie temporară pentru cetăţeni ucraineni minori cazaţi în centrele DGASPC Prahova. 27 de astfel de permise au fost emise pentru alte categorii de cetăţeni ucraineni.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocupare Forţei de Muncă Prahova, Cristina Stoichici, spune că, până la această dată, 23 de persoane au fost înregistrate în evidenţele AJOFM pentru angajar. Una are contract deja încheiat la o croitorie, iar șase sunt în probe.

Situația refugiaților din Ucraina-şcolarizarea copiilor

În ceea ce privește şcolarizarea copiilor, reprezentatul ISJ Prahova a susținut că pentru 137 de copii şcolari şi preşcolari au fost emise deciziile de înscriere în unitățile de învățământ. Totuşi nu se ştie clar câţi dintre ei merg efectiv la cursuri. Unii deja au plecat din ţară, alţii s-au răzgândit, iar alţii au avut probleme de adaptare. Sunt şi probleme în ceea ce priveşte predarea. Nu există traducători la orele de curs.

În plus, refugiații din Ucraina beneficiază atât de serviciu medical gratuit, cât și medicamentație gratuită

În prezent, în Prahova se află 924 de refugiaţi din Ucraina.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor