logo
RNTV Live

SISTEM INTELIGENT DE IRIGATII PENTRU GRĂDINA BOTANICĂ/VIDEO

Georgescu Cristi

Echipa de robotica RO2D2, din Colegiul National “Mihai Viteazul” Ploiesti a inventat un sistem de irigatii care poate transforma o gradina obisnuita, intr-una inteligenta. Ideea pusa in practica de un elev, ajutat de colegii de echipa, face ca sistemele sa recunoasca atunci cand plantele au nevoie de apa, iar aceasta sa fie directionata acolo unde trebuie. Informatiile vin de la senzorii montati in jurul plantelor. Sistemul a fost deja pus in functiune la Gradina Botanica de la Bucov, de langa Ploiesti.


Elevii din cadrul Colegiului National “Mihai Viteazul” Ploiesti, membri in cadrul echipei de robotica RO2D2, sunt cei care au implementat sistemul inteligent, prin intermediul caruia o simpla gradina se poate transforma intr-una inteligenta. Si nu doar pentru ca este iriganta cu ajutorul unor furtune. Sistemul cunoaste cat si unde sa irige, in functie de necesitate.

In viitorul apropiat conducerea Muzelului Judetean de Stiinte ale Naturii Prahova isi doreste sa extinda sistemul pe toata suprafata Gradinii Botanice de la Bucov.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor