logo
RNTV Live

MONUMENT DEGRADAT

Barbuceanu Nicoleta

Monumentul lui Mihai Viteazul din Ploiești are nevoie de reparații. Plăci de granit sunt căzute, iar cele de marmură, mai ales din zona treptelor, sunt distruse. Statuia nu a mai avut parte de lucrări de reparații de câțiva ani.

Statuia domnitorului Mihai Viteazul, unul dintre monumentele reprezentative ale Ploieștiului, a ajuns într-o stare avansată de degradare. Cei care locuiesc în zonă spun că de vină ar fi autoritățile care nu s-au mai preocupat de  starea monumentului de când manifestările organizate de 1 decembrie au fost mutate în fața Primăriei Ploiești. De vina ar fi si și copiii care se urcă cu biciletele pe soclul statuii.

Statuia se află în administrarea societății Servicii de Gospodărire Urbană Ploiești. Anul trecut Consiliul Local al municipiului a decis ca SGU să asigure efectuarea lucrărilor de conservare, consolidare, restaurare, reparații curente și de întreținere a monumentelor și statuilor din Ploiești, în condițiile legii.

Statuia lui Mihai Viteazul din Ploiești a fost dezvelită pe 1 decembrie 1997, cand s-au implinit 400 de ani de existență a Ploieștiului ca oraș. Domnitorul este reprezentat călare, privind spre munți și arătând cu buzduganul spre Transilvania. Este o statuie impunătoare cu o înălțime de peste 17 metri, fiind turnată din 18 tone de bronz.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor