Sirenele vor suna miercuri timp de o oră

sirene alarmare Exercițiu pentru testarea sirenelor de alarmare publică
Sirenele vor suna și la Ploiești

La Ploiești vor suna sirenele de la 10 la 11

Nu intrați în panică dacă mâine, 2 august, veți auzi urlând sirenele în Ploiești. Nu s-a întâmplat nici o nenorocire, ci specialiștii ISU Prahova testează siteme de alarmare din județ.

Începând de mâine, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va desfășura în toată țara, exerciții.

cel mai verde complex reziential

Este vorba despre testarea și verificarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.

Mâine, sirenele vor răsuna între orele 10.00 şi 11.00, au anunţat reprezentanţii ISU Prahova.

ISU verifică viteza de reacție în caz de pericol

“În toate județele țării vor avea loc exerciții pentru verificarea funcționării mijloacelor de alarmare a populației, în vederea centralizării permanente a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare, precum și pentru pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale. Începând cu luna august a anului curent, în prima zi de miercuri a fiecărei luni, în intervalul orar 10,00 — 11,00, vor fi acționate sirenele de alarmare publică existente la nivel național. Simulările vor începe miercuri, 2 august, și vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat (simultan), dar și a celor cu acționare locală”, precizează IGSU, într-un comunicat transmis AGERPRES.

 

În perioada 18 – 21 aprilie, IGSU a desfășurat, la nivel național, cel mai amplu exercițiu de testare a sirenelor care anunță situațiile de protecție civilă.

În total, au fost verificate 6.680 de sirene din totalul celor 7.713 mijloace tehnice de alarmare existente la nivel național.

Citiți și : https://republikanews.ro/uitati-de-sirenele-de-alarmare-populatiei-este-posibil-sa-fim-avertizati-prin-intermediul-telefoanelor-mobile/

Sursa: telegrama.ro

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here