logo
RNTV Live

Uitați de sirenele de alarmare a populației. Este posibil să fim avertizați prin intermediul telefoanelor mobile

alarmare 5
Oana Stoica

Rezultatele exercițiului de alarmare organizat de IGSU la nivel național, sunt dezastruoase. O spun chiar specialiștii în situații de urgență care au constatat că, dacă ar f fost o situație reală, jumătate din populația țării nu s-ar fi putut salva.

Autoritățile au anunțat astăzi că jumătate din populaţia ţării nu a auzit sirenele. Așa că acum, reprezentanții IGSU i-au în calcul implementarea unui alt sistem de avertizare, prin intermediul telefoanelor mobile.

“Aici vine necesitatea unui sistem de alertare performant, rapid, care să înştiinţeze populaţia de iminenţa unui dezastru şi, dacă se poate, chiar de modul în care să reacţioneze imediat pentru a evita consecinţa dezastrelor. Deja noi am început unele discuţii între Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Comunicaţiilor asupra sistemelor alternative de alertare. Ar fi mult mai util şi mai puţin costisitor decât să înlocuim sirenele cu sirene electronice”, a declarat Raed Arafat.

Exercițiul de alarmare desfășurat în zilele de 18 și 19 aprilie, a scos la iveală că multe dintre sirenele de alarmare nu funcționează. Lucru care s-a întâmplat și la Ploiești, unde în zona de nord a municipiului nu s-au auzit sirenele. La nivel național, din totalul de 7713 sirene existente au fost activate 6.680, restul nefiind acţionate din motive tehnice sau din imposibilitatea deplasării personalului. Datele IGSU arată că, la nivel naţional, acoperirea acustică a fost de aproximativ 48%.

Sursa: mediafax.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor