logo
RNTV Live

Sindicatul Equitas din Penitenciarul de Femei Târgşor cere in instanţă recuperarea restantelor salariale/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Sindicatul Equitas din Penitenciarul de Femei Târgşor cere in instanţă recuperarea restantelor salariale.

Sindicatul Equitas din Penitenciarul de Femei Târgşor din Prahova cere în instanşă recuperarea restanţelor salariale din ultimii trei ani. Practic se face referire la o decizie a Curţii Europene de Justiţie, care a stabilit aceste drepturi, împreună cu alte foruri naţionale. Ele vizează condiţiile grele de muncă, vătămatoare sau periculoase. Acţiunea a fost deja înaintată Tribunalului Prahova.

Sunt mai bine de 130 de lucrători ai Penitenciarului Târgşor care solicită recalcularea diferenţelor ce provin din neacordarea drepturilor salariale, respectiv recalcularea sporurilor din perioada concediului de odihnă.

Conducerea sindicatului mai cere și aplicarea unui ordin al Ministerului Justiției ce se referă la condiţiile de acordare a unor drepturi băneşti ale lucrătorilor din închisori care ar fi trebuit sa beneficieze de acordarea unor zile libere plătite.

Dacă nu le vor fi ascultate cererile, sindicaliștii ameninţă cu proteste de amploare în stradă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor