logo
RNTV Live

Sindicaliștii TCE amenință (iar) cu greva generală. Sunteți de acord cu șoferii de autobuz?

S-a spart buba la TCE! Angajații vor plăti pentru bătaia de joc la adresa ploieștenilor!
Ciprian Radu

Sindicaliștii TCE amenință (iar) cu greva generală

Sindicaliștii de la TCE vor să facă grevă generală. Motivul în reprezintă blocarea temporară a aprobării acordării unei subvenții de 7 milioane de lei, în contul gratuităților și tarifelor speciale pentru pensionari, elevi, studenți, etc. 

Evident, conducerea TCE are dreptate, banii trebuie aprobați de Consiliul Local și încă repede.

Situația la momentul actual stă în felul următor:

TCE are fonduri (inclusiv pentru eșalonarea datoriilor istorice) până la finalul lunii iunie. Astfel, proiectul pentru acordarea subvenției vitale trebuia aprobat cu suficient timp înainte, astfel încât să existe o continuitate.

Evident, nimeni nu își permite să se trezească în situația ca pensionarii și celelalte categorii protejate să nu mai beneficieze de servicii de transport gratuite sau la preț redus.

Amânarea din Consiliul Local Ploiești împinge, într-adevăr, problema aproape de limită, dar, cu siguranță, bugetul va trece la vot în perioada imediat următoare.

La fel de obișnuită a devenit, din păcate, și reacția radicală a angajaților de la TCE, majoritatea, sindicaliști.

Una, două, oamenii amenință și chiar reccurg la gesturi extreme.

Vă amintiți, desigur, așa-zisul protest spontan, de o zi și jumătate. în timpul căruia, ploieștenii și prahovenii, copii, elevi, bătrâni, oameni care trebuia să ajungă la muncă, toți au fost lăsați în stații fără măcar să fie anunțați!

Șoferii și vatmanii au tras la garaj, motivând tot o problemă de blocaj pe relația societate – consiliu local, deși toți erau (și sunt și acum) plătiți la zi!

De data aceasta, principalul sindicat din TCE anunță începerea formalităților de declanșare a grevei generale.

Situația este aceeași ca înainte, rezolvabilă ca și atunci. Singura diferență e că acum nu mai vorbim despre protest spontan, ci de o acțiune organizată conform procedurilor.

Credeți că inițiativa angajaților TCE este una corectă față de ploieșteni? 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor