Sinăienii, pregătiţi pentru situaţii de urgenţă. Peste 1870 de persoane au participat la Caravana SMURD “Fii pregătit!”

Sinăienii, pregătiţi pentru situaţii de urgenţă. Peste 1870 de persoane au participat la Caravana SMURD “Fii pregătit!”

Peste 1873 de persoane de toate vârstele şi din toate categoriile sociale au trecut pragul Caravanei SMURD “Fii pregătit!” de instruire a populaţiei pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă, în perioada 13-15 septembrie 2019, la Sinaia, anunţă ISU Prahova

Timp de trei zile, cursanţii au învăţat cum să-şi protejeze propria viaţă, dar şi cum   să-şi ajute semenii, atât teoretic, cât şi practic. Totodată, în caravana SMURD, s-a desfășurat și cursul de prim ajutor de bază la care au participat 20 voluntarii prahoveni, înscriși în proiectul ”Salvator din pasiune”.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Fundaţiei pentru SMURD, derulat cu susţinerea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi finanţat cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România. Caravana constă în deplasarea unui centru de formare mobil în care se organizează cursuri de instruire a populaţiei pentru acordarea de prim ajutor în situaţii de urgenţă. Centrul mobil este construit pe structura unui tir, are o sală de şcolarizare cu o capacitate de 40 de persoane şi este dotat cu toate echipamentele medicale de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor.

Foto cu cara

comunicat ISU Prahova

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here