logo
RNTV Live

Joaca de-a Guvernul pe banii noştri. De ce nu e “Cuminţenia Pamântului” şi a lor?

Joaca de-a Guvernul pe banii noştri. De ce nu e "Cuminţenia Pamântului" şi a lor?
Mihai Constantinescu

Întorsătură neaşteptată în ceea ce priveşte soarta operei de artă “Cuminţenia Pământului”.

Reprezentanţii Ministerului de Finanţe susţin că Guvernul nu a alocat bani la cea de-a doua rectificare bugetară din acest an Ministerului Culturii pentru achiziționarea operei de artă  pentru că nu există temei legal.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a explicat că pentru achiziția operei de artă se așteaptă aprobarea de către Parlament a proiectului de lege referitor la “Cumințenia Pământului”.

Întrebat de ce nu a fost publicată în Monitorul Oficial ordonanța de urgență referitoare la “Cumințenia Pământului”, care a fost adoptată de Guvern în 12 octombrie, Iolu a răspuns: “Nu a mai ajuns la Monitorul Oficial pentru că între timp au fost sesizate probleme de constituționalitate de către Consiliul Legislativ (…), motiv pentru care s-a hotărât să se trimită amendamente la (…) proiectul de lege aflat în Parlament pentru aprobarea ordonanței de urgență a Guvernului. Acele amendamente le-am detaliat, sunt practic aceleași lucruri care se aflau în ordonanța de urgență (…). Au fost decizii ale Curții Constituționale care s-au referit exact la această problemă — în momentul în care există în fază avansată de adoptare un proiect legislativ, nu mai poți veni cu o nouă ordonanță de urgență (…)”.

 

De asemenea, întrebat dacă Executivul a renunțat la achiziția “Cumințeniei Pământului”, având în vedere că noul termen convenit cu proprietarii operei de artă este 20 decembrie, iar în prezent Parlamentul se află în campanie electorală, Liviu Iolu a spus: “S-a găsit această formulă, amânarea acestui termen, dar (…) Parlamentul se mai întâlnește, nu cred că nu se mai întâlnește în această sesiune”.

Joaca de-a Guvernul pe banii noştri. De ce nu e "Cuminţenia Pamântului" şi a lor?
Joaca de-a Guvernul pe banii noştri. De ce nu e “Cuminţenia Pamântului” şi a lor?

sursa foto Biziday

sursa  https://www.comisarul.ro/articol/dragu-guvernul-nu-a-alocat-bani-la-rectificare-pen_858892.html

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor