logo
RNTV Live

Și “U” Cluj va intra în faliment…

universitateacluj
Cristian Anghelescu

La 97 de ani de la înființare, într-o adevărată sarabandă a circului din fotbal, echipa “șepcilor roșii”, U Cluj, va intra în faliment, luna viitoare.

Ultimul lor patron, omul de afaceri Florian Walter a cedat către Primăria Cluj mărcile clubului înfiinţat în 1919. Consiliul Local Cluj a înființat un ONG pe care va ființa noul club, echipa de suflet a ardelenilor urmând să se înscrie, la fel ca și Petrolul, în liga a patra! Sugestiv, numele ONG-ului a fost intitulat “Alb-Negru”. Managerul sportiv al noului club va fi fostul mijlocaş al naţionalei României, Ovidiu Sabău, iar Adrian Falub este dorit la cârma noii entități sportive. Interesant de remarcat este că Sabău, propus director tehnic la FRF, a declinat oferta pentru a rămâne alături de proiectul în derulare!

Petrolul şi Oţelul s-au înscris şi ele, cu echipe formate de suporteri, în liga a patra, iar Rapidul şi-a anunţat şi ea intenţia de a porni din liga a patra sau a cincea în cazul în care actuala societate va pierde apelul după intrarea în procedura de faliment.

Echipa fanilor Politehnicii Timişoara, ASU Poli, a pornit şi ea din judeţ şi a ajuns în această vară în liga a doua, iar formaţia susţinută de fanii piteşteni, FC Argeş 1953, a promovat în liga a treia, ca şi un alt club celebru din perioada interbelică reînfiinţat în 2012, după peste 60 de ani, Ripensia Timişoara.

sursa foto: monitorulcj.ro

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor