logo
RNTV Live

Şi băut şi fără permis! Vezi ce au mai descoperit poliţiştii pe drumurile din Prahova

alcooltest
Raluca Eparu

Nu vă gândiţi că vin sărbătorile şi că poliţiştii fac cumpărături şi nu mai sunt în trafic. Aceştia sunt la datorie cu atât mai mult acum, de sărbători, când aglomeraţia este mai mare. În urma acţiunile din ultimele zile, oamenii legii au descoperit multe probleme în trafic.

Un echipaj din cadrul Secției Rurale nr. 10 Valea Călugărească a oprit pentru verificări, un autoturism care circula pe DJ 101F, în satul Dârvari. La volan a fost identificat un bărbat din comuna Dumbrava, în vârstă de 43 de ani, pentru care etilotestul a indicat o concentrație de 0,79 mg alcool pur în litrul de aer expirat. Bărbatul s-a ales cu dosar penal.

Pe un drum comunal din satul Cornu de Sus, la volanul unui autoturism era un localnic de 34 de ani, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, acesta se pare că ar fi consumat și alcool, rezultatul testării indicând o alcoolemie de 0,50 mg în litrul de aer expirat. Şi pentru acesta a fost făcut dosar penal.

În plus, autoturismul aparținea ocupantului locului din dreapta, care i l-ar fi încredințat celui aflat la volan. Astfel, polițiștii au extins cercetările și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere.

Per total au fost aplicate 159 de sancțiuni contravenționale (70 pentru depășirea vitezei legale, 31 pentru abateri bicicliști, una pentru transport material lemnos etc.), în valoare totală de 37.995 lei.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor