logo
RNTV Live

Show de calitate al Andreei Răducan la conferința de presă

prezidiu conferinta presa
Cristian Anghelescu

Show de calitate al Andreei Răducan la conferința de presă

În această zi, la ora prânzului, a avut loc conferința de presă prilejuită de organizarea CN de Gimnastică la Ploiești. Întâlnirea a avut loc la sala de protocol a Primăriei Ploiești și a fost animată, mai altfel ca de obicei.

Competiția se va desfășura la Sala Sporturilor “Olimpia” în intervalul 1-3 septembrie iar intrarea va fi liberă. Evenimentul marchează a 70-a ediție a Campionatelor Naționale, întrecere care a debutat în 1947, la Reșița.

Întrecerile sunt organizate de Federaţia Română de Gimnastică în parteneriat cu Consiliul Județean Prahova și Primăria Ploiești.

Invitații prezenți la conferința de presă

În fața mass-media au fost prezenți: Andreea Răducan (președintele FRG), Irina Mosor (director de comunicare al FRG), fabioara Ionescu (administrator public al județului), Teodora Marin (city-manager al orașului) și Silviu Crângașu (consilier pe probleme de sport al primarului).

Fiecare invitat de la prezidiu a avut un discurs legat de manifestarea propriu-zisă, insistându-se totuși asupra amplitudinii politice a organizării. Că, deh, politica-i în toate, se știe!

Din fericire, Andreea Răducan – un personaj în adevăratul sens al cuvântului! – a reușit să eclipseze asistența obișnuită ce veșnicele banalități. Plină de eleganță, cu un discurs neconvențional dar bine condensat, fosta sportivă a răspuns tranșant fiecărei întrebări. Mereu zâmbitoare, fără să se piardă nici atunci când chestionările au depășit sfera domeniului de activitate, fosta stea a gimnasticii a capacitat întreaga asistență!

Andreea, un personaj în adevăratul sens al cuvântului!

Astfel, am aflat că acestă competiție va fi pentru ea prima din postura de oficial la vârf în cadrul FRG! Și că, alături de cei 60 de sportivi prezenți în urma criteriilor de selecție, va trăi evenimentul la cote înalte.

“Competiția de la Ploiești va fi criteriu de participare la Campionatele Mondiale ce se vor desfășura la Montreal. După succesul avut în acest an cu CE de la Cluj cred că ne vom putea ridica la nivelul pretențiilor ploieștenilor. Cred că putem face ca aceasă competiție să arate bine și foarte bine! Vrem să fim mândri de această organizare alături de CJ Prahova și Primăria Ploiești! Miza cea mai importantă, repet, este verificarea sportivilor pentru Montreal! Exact în sala unde, acum 41 de ani, Nadia obținea prima notă de 10! Așa încât, pentru noi, românii, va fi o încărcătură emoțională aparte, sperăm să nu fie copleșitoare!” a început Andreea.

Andreea s-a declarat mulțumită de condițiile găsite la Sala Sporturilor “Olimpia”:

“Condițiile de la Sala <<Olimpia>> sunt propice pentru organizarea unei astfel de competiții! Și nu este ușor de vreme ce gimnastica necesită și dotări aparte. În sensul în care paralelele și bara fixă au elemente de fixare speciale, sala de la Ploiești posedând aceste ancorări! Ne dorim doar ca prezența spectatorilor la sală să creeze o atmosferă aparte, specifică acestui gen de gimnastică!”

Întrebată despre noua calitate oficială, fosta gimnastă de valoare a admis că acum este mai greu decât la aparate!

“Chiar dacă nu voi participa la Montreal (Andreea va naște chiar peste o lună!), voi fi prezentă la Ploiești!”

Cluburile participante

Este de consemnat și revenirea întrecerilor la Ploiești, după un deceniu de absență.

Anul acesta, în concurs se vor afla reprezentanții cluburilor CSS Buzău, CSM Reșița, CSA Steaua București, CSS Brașov, CSS Dinamo București, CSM Bistrița, CSS Lugoj, LPS Bistrița, CSM Lugoj, CSS Timișoara, CS Dinamo București, CSS Bârlad, CS Farul, CSS 1 Constanța, CSS 2 București, CSS Focșani și CSM Arad. Adică un total de 60 de sportivi care își vor disputa titlurile pe echipe, individual compus și aparate.

Orașul Ploiești, odată leagăn al performanțelor din gimnastică, nu va avea, din păcate, niciun reprezentant în competiție… La noi, aici, mai important pare a fi spectacolul “Prahova iubește Basarabia”, întâmplător programat exact în perioada desfășurării CN de Gimnastică. Bașca, chinuitoarea temă legată de bannerul uriaș care va îmbrăca frontispiciul Casei Albe! “Va fi despre gimnastică sau despre iubirea de Basarabia? Și cine se va ocupa de reclamă și publicitate? Dar de ce ăla și nu altul? Nu le mai ajunge? Iar politizăm evenimentele?” Ați ghicit, suntem la Ploiești!

Andreea, să încheiem tot cu ea pentru că merită, a eliberat porumbelul păcii:

“Mergem cu toții, ziua, la gimnastică și seara la spectacolul popular! Așa împăcăm și capra și varza!”

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor