logo
RNTV Live

SFATURI PENTRU UN CRĂCIUN CHIBZUIT

Daniel

Fiecare sărbătoare reprezintă o oportunitate de a petrece clipe speciale alături de cei dragi. Ne dorim totul să fie perfect, de la cadouri și decorarea casei, până la pregătirea mesei în familie. Pentru ca totul să iasă ca la carte, oamenii cheltuiesc, în general, mult prea mulți bani, lucru de care-și dau seama abia la sfârșit. Trebuie să știm însă că ne putem bucura de sărbători și să fim în același timp responsabili din punct de vedere financiar. Cum? Aflăm chiar acum.

Crăciunul este o perioadă specială din an în care încercăm să uităm de toate problemele, așa că uneori substituim lipsurile prin mese copioase și cadouri mult prea scumpe pentru noi. Cu toate că ne oferă câteva momente de fericire iluzorie, aceste deprinderi sunt nesănătoase atât pentru sănătatea noastră, cât și din punct de vedere financiar.

Prima recomandare este să decidem înainte cui vrem să oferim cadouri.

A doua recomandare când vine vorba de un Crăciun mai chibzuit estesă punem bani din timp într-un fond creat special pentru acest lucru. Este important să nu ne împrumutăm niciodată doar pentru a consuma.

Bugetul pe care românii îl alocă în 2022 pentru cadourile de sărbători a scăzut cu aproximativ 10% comparativ cu anul trecut, arată un studiu de specialitate.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor