logo
RNTV Live

Primul proiect de permacultura implementat in Prahova, finalizat/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Primul proiect de permacultura implementat in Prahova, finalizat.

S a incheiat primul proiect de permacultura implementat in Prahova. 100 de elevi ai unui liceu ploiestean au reusit ca in doar cateva luni sa invete secretele gradinaritului. Mai mult elevii au reusit sa transforme curtea liceului intr o adevarata gradina urbana.

Primul proiect de permacultura implementat in Prahova, finalizat

‘Tineri implicati in permacultura’ este numele proiectului care a ajutat 100 de elevi sa invete tainele gradinaritului. Fiecare clasa a primit parcela sa de pamant pe care a trebuit sa o ingrijeasca si de care tinerii se vor ocupa si dupa terminarea proiectului. Sustinuti de director si coordonatori  cei mici au reabilitat rapid curtea liceului transformand o intr o adevarata gradina urbana.

Motivele implicarii in proiect au fost multiple dar cel mai important este ca cei mici s au bucurat de experienta unica.

În cadrul proiectului au fost plantați 35 de pomi fructiferi de diferite soiuri și 18 arbuști. Aceștia au fost “adoptați” de elevii implicați în proiect, fapt prin care si-au asumat responsabilitatea îngrijirii pomilor și arbuștilor în viitor. Totodata elevii si-au manifestat dorința de a se ocupa și de grădină cu plante aromatice înființată prin proiect.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor